Bárki jelölheti Richter Aranyanyu Díjra és így akár 200 ezer forinttal jutalmazhatja gyermeke kedvenc óvónőjét vagy tanítónőjét, példaképének tartott tanárát, az élete legboldogabb pillanatában mellette lévő szülésznőt, vagy azt az orvosnőt, aki figyelmességével, szakmai tudásával segített rajta vagy szerettein.

 

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy felismerjük és elismerjük a köztünk élő Aranyanyukat, hiszen rájuk bízzuk gyermekeinket, magunkat és szeretteinket, munkájuk nélkülözhetetlen mindannyiunk életében. A hagyományteremtő céllal létrehozott Aranyanyu Díj mérföldkő a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub és az egyik nagy gyógyszercég együttműködésében. A kezdeményezéssel a nők társadalmi elismertségét kívánják növelni.

Idén három kategóriában - pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó - hirdetik meg az elismerést, és összesen hat jelölt kaphat Richter Aranyanyu Díjat. Egy személyes élmény leírásával ajánlhat jelölteket a nagyközönség a www.terezanyu.hu honlapon szeptember 27-től november 1-ig. Olyan történeteket várnak, amelyen keresztül megelevenedik az adott védőnő, tanárnő vagy orvosnő munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, elkötelezettsége hivatása mellett.

A közönségtől érkezett ajánlásokból választják ki azt a 15 döntőst, akik közül egy szakmai zsűri segítségével kerül ki minden kategóriából egy Aranyanyu-díjas. A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója és Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója. Minden kategóriában egy-egy közönségdíj is születik, mert november 9-20. között a nagyközönség is szavazhat a 15 jelölt valamelyikére.

A Richter Aranyanyu Díj összdíjazása több mint egymillió forint. A díjátadó gálát  - amelyen kiderül, hogy kik kapják idén az Aranyanyu Díjat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot  - november 25-én rendezik meg. 

A nő mártír vagy szuperhős? - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110728-racz-zsuzsa-a-no-martir-vagy-szuperhos-terezanyu-irasa.html Ha nem vagy szép, senki vagy! - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110721-racz-zsuzsa-ha-nem-vagy-szep-nem-vagy-senki-.html Ilyenek a nőt hülyítő szingli pasik! - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110714-racz-zsuzsa-ilyen-a-pasi-aki-orok-szingli-.html Amy Winehouse: "Nem megyek rehabra!" - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110707-amy-winehouse-csak-legyen-mindig-keznel-pia-terezanyu-irasa.html Lady Gaga: "Én egy hazugság vagyok!"- Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110630-racz-zsuzsa-lady-gaga-en-egy-hazugsag-vagyok-terezanyu-irasa.html