Terézanyu Rácz Zsuzsa társadalom elismerés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bárki jelölheti Richter Aranyanyu Díjra és így akár 200 ezer forinttal jutalmazhatja gyermeke kedvenc óvónőjét vagy tanítónőjét, példaképének tartott tanárát, az élete legboldogabb pillanatában mellette lévő szülésznőt, vagy azt az orvosnőt, aki figyelmességével, szakmai tudásával segített rajta vagy szerettein.  

Rácz Zsuzsa
Terézanyu Klub

Idén három kategóriában - pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó - hirdetik meg az elismerést, és összesen hat jelölt kaphat Richter Aranyanyu Díjat. Egy személyes élmény leírásával ajánlhat jelölteket a nagyközönség a www.terezanyu.hu honlapon szeptember 27-től november 1-ig. Olyan történeteket várnak, amelyen keresztül megelevenedik az adott védőnő, tanárnő vagy orvosnő munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, elkötelezettsége hivatása mellett.

A közönségtől érkezett ajánlásokból választják ki azt a 15 döntőst, akik közül egy szakmai zsűri segítségével kerül ki minden kategóriából egy Aranyanyu-díjas. A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója és Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója. Minden kategóriában egy-egy közönségdíj is születik, mert november 9-20. között a nagyközönség is szavazhat a 15 jelölt valamelyikére.

A Richter Aranyanyu Díj összdíjazása több mint egymillió forint. A díjátadó gálát - amelyen kiderül, hogy kik kapják idén az Aranyanyu Díjat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot - november 25-én rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.