Seprenyi László, a Barátok közt Bartha Krisztiánja a Life.hu-nak elmesélte, hogy mióta a Pesti Magyar Színiakadémián tanul, szinte beköltözött a színházba.

Laci az akadémia másodéves hallgatója. A színészpalánta remek ugródeszkának tartja az iskolát, hiszen színházi keretek között tanulhatja meg a mesterséget. Az iskola, a szerepek és a sorozat együtt sok elfoglaltságot ad Lacinak, de ő ezt nem bánja, mert a színészet számára a legjobb önkifejezési eszköz.

Forrás: RTLKLUB

„Amikor eldöntöttem, hogy a színészettel szeretnék foglalkozni, jelentkeztem a Színművészeti Egyetemre és az Akadémiára is, szerencsére az utóbbira azonnal felvettek. Számomra azért volt vonzó az akadémia, mert itt a színházon belül tanulhatunk és a színház nagyszínpadán is kipróbálhatom magam" - kezdte Laci, aki egyáltalán nem bánja, hogy a színművészetire nem vették fel elsőre. „Úgy gondolom, még nem értem meg rá, hogy egyből az egyetemen tanuljak. Az akadémián a tanáraim segítettek abban, hogy megnyíljak és otthonosan mozogjak a színpadon. Végre magabiztosan tudok megszólalni még akkor is, amikor telt ház előtt játszunk" - magyarázta a színészpalánta, aki jelenleg négy darabban kapott kisebb munkát a Magyar Színházban.

„Ebben az évadban az Utas és holdvilágban kaptam szerepet, aminek nagyon örültem. Így az akadémián tanultakat már a nézőknek is megmutathatom. A napjaim nagy részét a színházban töltöm, szinte ott lakom. Emellett forgatok a sorozatban, így egy perc szabadidőm nincs, de nem bánom, mert a munka minden percét élvezem" – mesélte Laci, aki hálás azért, hogy a Barátok közt forgatásaira mindig elengedik az iskolából.

„Nyilván egyeztetni kell a színháznak és a sorozatnak, de ez gördülékenyen szokott menni, aminek nagyon örülök" – mondta Laci, aki nem adta fel azt az álmát, hogy megpróbáljon felvételt nyerni a színművészetire, hiszen az akadémiánál jobb ugródeszkát el sem tudna képzelni az álmai megvalósítására.