Szexszel tényleg mindent el lehet adni. Nincs is ennél jobb bizonyíték E.L. James erotikus regénysorozatának tetemes összegért elkelt példányainál.

Csökkenés helyett inkább csak növekedést tapasztalhatott anyagi téren A szürke ötven árnyalata írónője.

Forrás: AFP/Jewel Samad

E.L. James, akinek tavaly jelent meg a könyvsorozata első része alapján készült film, csak 2014-ben 20 millió angol fontot, vagyis közel 9 milliárd forintnak megfelelő összeget kaszált, amiből nagyjából 9,8 millió tiszta hasznot tudhat magáénak a Fifty Shades Ltd. vállalat - derült ki a cég nemrég nyilvánosságra hozott adataiból.

A kétgyerekes anyukának csak 2,6 millió fontot, vagyis 1,1 körülbelül milliárd forintot hozott a konyhára A szürke ötven árnyalata könyvváltozata, amelyeket minden idők leggyorsabban eladott kötetei között tartanak számon. Nem semmi!

Mamipornó millióknak
Szociálpszichológiai törvényszerűség, hogy egy-egy bestseller kapcsán kitör a hisztéria: az olvasók falják, a kritikusok fanyalognak. Nem történt ez másképp a legújabb sikerszéria, az Ötven árnyalat-trilógia kapcsán sem, melynek első kötete, A szürke ötven árnyalata már magyarul is alaposan felborzolta a kedélyeket. Íme, a Life.hu kritikája a kötetről.