Így segítheted elő mantrákkal a testi és lelki gyógyulást

Forrás: Thinkstock -
spirituális zene Deva Premal, Miten és Manose zene lélek mantra koncert Bagdi Bella test Deva Premal Miten gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stresszes és pörgős hétköznapokban nem mindig van időd leülni, megpihenni, relaxálni, vagy meditálni? Jó hír: a mantrákat akár vezetés vagy séta közben is bevetheted.

A spirituális zene ma már meghatározó műfajként van jelen a zenei világban. Egyre több magyar és külföldi előadó zenésíti meg ezeket a mágikus erővel bíró sorokat. A világ egyik leghíresebb spirituális együttese, a Deva Premal, Miten és Manose hamarosan hazánkba látogat, de bőven akadnak itthon is zenészek, akiknek koncertjein pillanatok alatt egy különleges világban érezheted magad.

Forrás: Thinkstock

A mantra hatása

Egyensúlyt teremt a fizikai és energetikai szintek között. Tisztítja a tudatot, hatással van a csakrákra (energiapontokra), segíti a meditációs elmélyülést és a koncentrációt. Betegségekre bizonyos gyógyító mantrákat ajánlanak, amelyek ismételgetése gyorsítja a gyógyulást és regenerálódást. Lelki problémák esetén - akárcsak az imák – megnyugtatnak, könnyebbé teszik a lelki fájdalom feldolgozását. A mágikus sorokat, általában 108-szor kell elismételni, mert ekkor fejtik ki leginkább a hatásukat. Nem kell ettől a nagy számtól megijedned, mert egy pár szótagos mantra esetében, ez 15-20 percet vesz igénybe.

Mantra

Rövid, tömör mágikus erővel bíró szövegek, amelyek ismétlése spirituális hatással bír. Hangos meditációnak is nevezhető.

A mantrák manapság egyre több zenészt inspirálnak: itthon Laár András és Bagdi Bella a legismertebbek. Külföldön pedig a mantrák megzenésítésében úttörőnek számító Deva Premal, Miten és Manose együttest említenénk. A világhírű énekesnő, Deva már édesanyja hasában is az egyik leghíresebb mantrát, a Gayatrit hallgatta, így szinte adott volt, hogy felnőtt korában csodás hangjával elvarázsolja majd a közönségét.

„A több ezer éves mantrákat a megvilágosodott szerzetesek hagyták ránk. Ők állandóan kísérleteztek a hangokkal és megtalálták a megfelelő kombinációkat, amelyek a legerősebben hatnak. Akkor érjük el velük a kívánt hatást, ha legalább naponta énekeljük ezeket a csodás hatással bíró sorokat" – mondta Deva.

Laár András a KFT együttes egyik frontembere, már több lemezt is kiadott, amin megzenésített mantrákat énekel.

„A civil ember is beláthatja, hogy a szavaknak mekkora ereje van, hiszen 20 évvel ezelőtti reklámok is visszacsengenek a fülünkbe. Ha elfogadjuk, hogy emberi tudatok hozzák létre a valóságot, akkor érthető, hogy a minden hatással vannak ránk. A mantrák, amelyek különleges, varázslatos hatással bírnak, olyan dimenziókat idéznek meg, amiről a hétköznapokban nem beszélnek az emberek. Például az Om Mani Peme Hung, a hat létező világot szólítja meg. A poklok világától, az istenek világán keresztül a mindenséget. A mantra képes egyfajta különleges tudatállapotot megidézni. A tudat varázserejének felébresztésében segít" – magyarázta András.

Bagdi Bella énekesnő dalaival és minden egyéb tevékenységével arra törekszik, hogy elsősorban magát egyre jobbá és jobbá tegye, hogy a lehető legjobb énjét kibontakoztathassa, és minden nap tegyen valamit, amitől jobb lesz a világ.

„Ha valaki békére, oldásra, kinyílásra, felemelkedésre, belső gyógyulásra vágyik, hallgasson mantrákat" – mondta az énekesnő.

Csoportban, koncerten még erőteljesebben hatnak ezek a dallamok, ezért érdemes ellátogatnod a magyar előadók spirituális koncertjeire, vagy október 17-én élőben is meghallgathatod a Deva Premal, Miten és Manoset, további infóért KATT IDE!

Laár András év végi nagykoncertjén, a Laár60 életmű shown is lesznek olyan etapok, ahol az előadóművész mantrákkal örvendezteti meg a közönséget.
Bagdi Bella boldogság estjére pedig akár a hétvégén is ellátogathatsz, ha spirituális feltöltődésre vágysz.

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Harry hercegrőlhttp://www.life.hu/kult/20150915-harry-herceg-31-eves-lett-ime-10-dolog-amit-nem-tudtal-rola.htmlŐ a brit család fekete báránya, akit a Cressida Bonasszal történt szakítása óta a világ legkapósabb agglegényei között tartanak számon. Diana hercegné és Károly herceg mindig vicces és jókedvű legkisebb gyermeke szeptember 15-én ünnepli 31. születésnapját - ez alkalomból összegyűjtöttünk 10 kevésbé ismert tényt a walesi hercegről. Íme.Kult--Ian Somerhalderrel erősít majd a Sötét ötven árnyalata?http://www.life.hu/kult/20150915-a-hirek-szerint-o-lesz-a-szurke-otven-arnyalata-uj-szereploje.htmlRajongók milliói várják már a film folytatását, ami 2017-ben kerül a mozikba. A szereplők listája most új névvel bővülhet, méghozzá Hollywood egyik legszexisebb pasijával, Ian Somerhalderrel.Kult--Boldog születésnapot, Agatha Christie!http://www.life.hu/kult/20150913-agatha-christie-a-krimi-kiralynoje-125-eve-szuletett.htmlSzázhuszonöt éve, 1890. szeptember 15-én született Agatha Christie angol írónő, a krimi műfajának koronázatlan királynője. Kult--A Trónok harca tarolt a Kreatív Emmy-díjak gálájánhttp://www.life.hu/kult/20150913-a-tronok-harca-tarolt-a-kreativ-emmy-dijak-galajan.htmlNyolc díjjal tarolt az amerikai televíziózás Kreatív Emmy-díjainak átadásán a Trónok harca című fantasysorozat, de öt díjat vitt el a szombat esti Los Angeles-i gáláról az Amerikai Horror Story: A rémségek cirkusza című tv-sorozat is.KultOrigoÍgy ünnepli születésnapját egy híres énekeshttp://www.life.hu/kult/20150909-kulturalis-programajanlo-szeptember-10-13.htmlBérczesi Robi művészi előadói esttel, a Wellhello ismét elnöki koncerttel készül. A Müpa remek előadással csalogat, a Gyulyásfesztivál pedig igazi magyaros ízekkel. Ráadásul vasárnap a Magyar Dal Napja, így egy jó koncert szinte kötelező. Nos, akkor hova is mész a hétvégén?KultThinkstockRost Andrea: „Régóta vágytam rá, hogy kibonthassam a szárnyaimat"http://www.life.hu/kult/20150909-rost-andrea-operaenekes-regota-vagyott-ra-hogy-kibonthassa-szarnyait-interju.htmlRost Andreát – aki már több mint 25 éve van a pályán – hosszú idő óta a világ egyik legsikeresebb operaénekesnőjeként jegyzik, mégis azt érzi, most jött el csak igazán felemelkedésének és kiteljesedésének az ideje. Az elkövetkező időszakban ugyanis különböző műfajokban csillogtatja meg tehetségét, felszínre hozva azt a rengeteg színt, mely eddig benne lapult. Ahogyan ő fogalmaz, ez a repülés ideje lesz, az olyanfajta szárnybontogatásé, amelyre már régóta vágyott.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.