Harkányi Endre színész Eszenyi Enikő Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitálalt a Vígszínház vezetéséről Harkányi Endre. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész harminc év után elhagyja a színházat. 

A Hír TV-n Veiszer Alinda műsorában borította ki a bilit a színész. A műsorban elmondta, hogy fölmondott a Vígszínházban, mert a fizetését a felére akarták csökkenteni. Az adás másnapján a Borsnak már arról mesélt, hogy mit gondol Eszenyi Eni­kőről.

Forrás: MTI

"Az éves szerződésem 80 előadásra szólt, és én csak 67-et teljesítettem, úgy, hogy nem én döntöttem el, hányszor lépek színpadra. Ez volt az ürügy arra, hogy elvegyék a fizetésem felét. Hiába hivatkoztam arra, hogy a jog szerint, ha nem a mi hibánkból játszunk kevesebb előadást, akkor 40 százaléknyit lehet korrigálni pró és kontra, végül az igazgató asszony döntése érvényesült, aki azt mondta, ez rám mint nyugdíjasra nem vonatkozik" – nyilatkozta a Vígszínházból távozó művész.

"Nekem a Vígszínház a második otthonom volt... Nemcsak velem bánt el, hanem az egyik kolléganőmmel is, akinek egy mondatot kellett volna elmondania a Rómeó és Júliában. Ő remek színésznő, a virágkorát élhetné, de miután visszautasította az egy mondatot, Eszenyi Enikő közölte vele: többé nem vagy a társulatom tagja. Itt most már királynővé avanzsált az igazgató asszony, ő a század asszonya, a nemzet asszonya, és december 5-én ő lesz a Mikulás is. Nekem a Vígszínház a szívem csücske volt, most majd szoktatom a szívemet a csendhez..." – tette hozzá Harkányi.

Eszenyi Enikő ez idáig nem reagált a napilap kérdéseire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.