Al Pacino korunk egyik legnagyobb legendája, a filmtörténelem legmeghatározóbb alakja. Már rögtön az első filmszerepe, a Pánik a Tű parkban előtt Tony-díjat kapott egy Broadway darabban nyújtott alakításáért. Ezután egyből jött A Keresztapa.

Al Pacino titka a puszta tehetség, ami miatt még az első filmes szerepe előtt díjat kapott egy Broadwayn nyújtott darabért. A színésznek nem kellett sokáig küzdenie, hogy elismerjék a szakmában, egy csapásra a legnagyobbak közé került, miután Francis Ford Coppola ráosztotta a Corleone-családot irányító maffiavezér, Michael Corleone szerepét A Keresztapában.

Al Pacino 77 éves lettForrás: AFP/Gabriel Bouys

A rendezőnek azonban nem volt könnyű dolga, nagy harcok árán fogadtatta el a Paramount Pictures vezetőivel, hogy Al Pacino játssza a gengszterfilm egyik főszerepét, de neki lett igaza. Al Pacinót ezek után beszippantotta Hollywood, a legjobb alkotók versenyeztek a színészért, akit soha nem érdekelt semmi más ezen a szakmán kívül. Középiskolában ébredt rá a tehetségére, és szerencséjére nagyon hamar fel is fedezték, különben mi lennénk kevesebbek egy htalamas legendával.