90 éves lett Baranyi László, a Família Kft. Ferenc nagypapája

Família Kft. Baranyi László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 90. életévét töltötte be Baranyi László, akit a legtöbb ember a Família Kft.-ből ismer. Boldog születésnapot mindenki Ferenc nagypapájának!

Baranyi László 90 éves lett, a legtöbb ember a Família Kft. című ikonikus sorozatból ismeri a színészt. A filmsorozat a 90-es évek végén az egyik legnépszerűbb volt Magyarországon, ez volt az első hazai gyártású szituációs komédia. A sorozat szereplőit mindenki ismerte, nem véletlen, hogy Ferenc nagypapa, és az ő karakterét alakító Baranyi László is hamar belopta magát az emberek szívébe.

90 éves lett Baranyi László, a Família Kft. Ferenc nagypapája Forrás: MTVA, Youtube

A színész 1927. június 14-én született Budapesten, diplomáját 1957-ben szerezte Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában. Dolgozott az Állami Déryné Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Pécsi Nemzetiben, de még a Mikroszkóp Színpadon is. Színházi szerepei mellett a filmekben is találkozhattunk vele bőven, de Ferenc nagypapa karaktere az, amire mindenki emlékszik tőle.

/1505/Hogya2015531151444

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.