Szeptember 20-án búcsúztatják Lorán Lenkét

Forrás: MTI -
Lorán Lenke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 20-án, szerdán búcsúztatják Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznőt, érdemes és kiváló művészt, aki életének 91. évében múlt vasárnap hunyt el.

A család szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nyilvános megemlékező szertartás 16 órakor kezdődik a budapesti Szent István-bazilikában. A kegyeletet a szertartás előtt, 15 órától lehet majd leróni. A temetés - az elhunyt színésznő végakaratának megfelelően - később, szűk családi körben lesz.

Forrás: MTI

Lorán Lenke 1927-ben született Győrben. A balettiskola után Makay Margit stúdióját végezte el. Tizenhat évesen, 1943-ban szerződött először színházhoz: a Fővárosi Operettszínház tagja lett.
1945 és 1966 között fellépett a Művész Színházban, a Magyar Néphadsereg Színházában, a Petőfi Színházban. 1966-tól lett a Vidám Színpad tagja, 1998-tól Mikroszkóp Színpadhoz kötötte a szerződése. Munkásságáért 1968-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 2003-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, 2007-ben a Táncsics Alapítvány életműdíját. 2010-ben lett érdemes művész, ugyanebben az évben Marton Frigyes-díjjal jutalmazták, 2015-ben kiváló művésszé választották. 2005-ben az Új Színház örökös tagjainak sorába fogadta, a Halhatatlanok Társulatának szintén örökös tagja.

A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként. KultOrigoMeghalt Richard Anderson színészhttp://www.life.hu/kult/20170901-meghalt-richard-anderson.html91 éves korában elhunyt Richard Anderson, a Hatmillió dolláros férfi című ikonikus sorozat sztárja.Kult--Meghalt a Megperzselt szívek sztárja, Mireille Darchttp://www.life.hu/kult/20170828-meghalt-mireille-darc.htmlVasárnap este újabb legenda távozott az élők sorából: 79 évesen elhunyt a legendás francia színésznő, Mireille Darc. A magyar közönsék főként a Megperzselt szívek Hélénéjeként ismerheti, de számos filmben és sorozatban játszott. Kult--Meghalt Melissa Bell brit énekesnőhttp://www.life.hu/kult/20170831-melissa-bell-brit-enekesno-meghalt.htmlA világhírű énekesnőt 53 évesen érte a halál. A hírt az X-Factor nyertes lánya, Alexandra Burke jelentette be Twitteren. Kult--Meghalt Makk Károlyhttp://www.life.hu/kult/20170830-elhunyt-makk-karoly.htmlÉletének 92 évében távozott Makk Károly, Kossuth-és Balázs Béla díjas filmrendező. Kult--5 dolog amit még nem tudtál Richard Gere-ről http://www.life.hu/kult/20170831-ma-unnepli-68-szuletesnapjat-richard-gere.htmlRichard Gere egyszerűen megunhatatlan. Talán mindenféle túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az egyik legsokoldalúbb világsztár. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.