Már játsszák a mozik a nagysikerű hazai vígjáték-trilógia utolsó részét, a Valami Amerika 3. premierje és a Várnai tesóktól való végső búcsú kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet mindhárom filmről.

1. Az első és a második rész között hat év telt el, a második és a harmadik között tíz: így összesen már tizenhat éve van annak, hogy a korábban fogorvosként tevékenykedő Herendi Gábor első rendezése, a Valami Amerika mozikba került, és sikert aratott.

2. A rendező magát is beletette a bemutatkozó filmjébe: ő alakítja a filmbeli klipforgatáson az egyik operatőrt, és még egy mondata is van.

Forrás: YouTube

3. Az első részben Eszter (Ónodi Eszter) lakását egy igazi lakásból alakították át, és a tulajdonosának annyira tetszettek a változtatások, hogy megkérte a stábot: hagyjanak úgy mindent a forgatás után is.

4. Ugyan Szervét Tibor már a forgatás előtt is elsőrangúan beszélt angolul, de az „amerikás magyar" szerepéhez egy nálunk élő amerikai fiúval gyakorolt a megfelelő akcentus elsajátítása érdekében.

Forrás: YouTube

5. A szállodai liftben ragadást a helyszínen improvizálta a stáb, mivel megcsúszott az aznapi menetrend, és valahogy meg kellett magyarázni a sztoriban, hogy miért van már este és sötét a szálloda előtt játszódó jelenetben.

6. A nevezetes sütievős jelenet hiteles eljátszásához Schütz Ila külön konzultált egy pszichológussal a marihuána viselkedésre gyakorolt hatásairól, hiszen saját maga nem rendelkezetett ezen a téren semmilyen tapasztalattal.

Forrás: YouTube

7. Ha hiszik kedves olvasóink, ha nem: a lottón az 1, 2, 3, 4, 5 számkombinációval a nyerés esélye matematikailag pontosan ugyanannyi, mint bármelyik másik variációval.

8. A kék majomjelmez kimondottan a filmhez készült, és olyan meleg volt, hogy az első filmben még végig abban ugráló Hujber Ferenc kikötötte: a második részben már egy dublőr bújjon bele az olyan snittekben, ahol nincs szükség az arcára vagy a hangjára.

Forrás: YouTube

9. A Valami Amerika 2. bizonyos részei Amerikában játszódnak: ezek közül az utcai jeleneteket valóban New Yorkban vette fel egy ministáb.

10. Az „amerikai" sztriptízbárt viszont a Corvin tető „alakította".

11. A második filmben új karakterként felbukkanó Bala (Csuja Imre) beszédmódja egy véletlennek köszönhető: a forgatókönyvben szerepelt egy elütés, és innen jött az ötlet, hogy a maffiózó rendszeresen keverje össze a szóvégi ragokat.

12. Azon a fotón, amin a filmben Alex (Szervét Tibor) Arnold Schwatzeneggerrel és Sylvester Stallonéval együtt szerepel némi photoshop segítségével, eredetileg Bruce Willis látható.

Forrás: YouTube

13. A Valami Amerika 3. forgatókönyvét a Kincsem munkálatai alatt kezdte el írni Herendi Gábor és Divinyi Réka.

14. Ugyanakkor azt a rendező már a kezdetektől leszögezte, hogy biztosan ez lesz az utolsó film a szériából, senki se számítson Valami Amerika 4-re.

15. Ganxsta Zolee a filmben együtt szerepel az édesanyjával: a rapper-zenész egy maffiózót, Kassai Ilona pedig Tamásék szomszédaszonyát, Gizi nénit játssza.

16. Anyának és fiának ugyanakkor nincs közös jelenete a filmben.

Forrás: YouTube

17. A Valami Amerika 3. forgatási munkálatai összesen 34 napig tartottak.

18. A börtönös jeleneteket a Váci Fegyház egy kiürített épületében vették fel, illetve a Petőfi laktanya egy nem használt szárnyát alakították át erre a célra.

Forrás: YouTube

19. Nem sokkal az új film bemutatója előtt Hujber Ferenc nyilvánosságra hozta a Facebook-oldalán, hogy ezentúl csak olyan újságíróknak hajlandó nyilatkozni, akik le is fekszenek vele. Tudomásunk szerint a Valami Amerika 3. premierje óta nem jelent meg vele semmilyen interjú.