19 érdekesség a Valami Amerika-filmekről

Forrás: YouTube -
film érdekesség mozi Valami Amerika 3 Valami Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már játsszák a mozik a nagysikerű hazai vígjáték-trilógia utolsó részét, a Valami Amerika 3. premierje és a Várnai tesóktól való végső búcsú kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet mindhárom filmről.

1. Az első és a második rész között hat év telt el, a második és a harmadik között tíz: így összesen már tizenhat éve van annak, hogy a korábban fogorvosként tevékenykedő Herendi Gábor első rendezése, a Valami Amerika mozikba került, és sikert aratott.

2. A rendező magát is beletette a bemutatkozó filmjébe: ő alakítja a filmbeli klipforgatáson az egyik operatőrt, és még egy mondata is van.

Forrás: YouTube

3. Az első részben Eszter (Ónodi Eszter) lakását egy igazi lakásból alakították át, és a tulajdonosának annyira tetszettek a változtatások, hogy megkérte a stábot: hagyjanak úgy mindent a forgatás után is.

4. Ugyan Szervét Tibor már a forgatás előtt is elsőrangúan beszélt angolul, de az „amerikás magyar" szerepéhez egy nálunk élő amerikai fiúval gyakorolt a megfelelő akcentus elsajátítása érdekében.

Forrás: YouTube

5. A szállodai liftben ragadást a helyszínen improvizálta a stáb, mivel megcsúszott az aznapi menetrend, és valahogy meg kellett magyarázni a sztoriban, hogy miért van már este és sötét a szálloda előtt játszódó jelenetben.

6. A nevezetes sütievős jelenet hiteles eljátszásához Schütz Ila külön konzultált egy pszichológussal a marihuána viselkedésre gyakorolt hatásairól, hiszen saját maga nem rendelkezetett ezen a téren semmilyen tapasztalattal.

Forrás: YouTube

7. Ha hiszik kedves olvasóink, ha nem: a lottón az 1, 2, 3, 4, 5 számkombinációval a nyerés esélye matematikailag pontosan ugyanannyi, mint bármelyik másik variációval.

8. A kék majomjelmez kimondottan a filmhez készült, és olyan meleg volt, hogy az első filmben még végig abban ugráló Hujber Ferenc kikötötte: a második részben már egy dublőr bújjon bele az olyan snittekben, ahol nincs szükség az arcára vagy a hangjára.

Forrás: YouTube

9. A Valami Amerika 2. bizonyos részei Amerikában játszódnak: ezek közül az utcai jeleneteket valóban New Yorkban vette fel egy ministáb.

10. Az „amerikai" sztriptízbárt viszont a Corvin tető „alakította".

11. A második filmben új karakterként felbukkanó Bala (Csuja Imre) beszédmódja egy véletlennek köszönhető: a forgatókönyvben szerepelt egy elütés, és innen jött az ötlet, hogy a maffiózó rendszeresen keverje össze a szóvégi ragokat.

Forrás: YouTube

13. A Valami Amerika 3. forgatókönyvét a Kincsem munkálatai alatt kezdte el írni Herendi Gábor és Divinyi Réka.

14. Ugyanakkor azt a rendező már a kezdetektől leszögezte, hogy biztosan ez lesz az utolsó film a szériából, senki se számítson Valami Amerika 4-re.

15. Ganxsta Zolee a filmben együtt szerepel az édesanyjával: a rapper-zenész egy maffiózót, Kassai Ilona pedig Tamásék szomszédaszonyát, Gizi nénit játssza.

16. Anyának és fiának ugyanakkor nincs közös jelenete a filmben.

Forrás: YouTube

17. A Valami Amerika 3. forgatási munkálatai összesen 34 napig tartottak.

18. A börtönös jeleneteket a Váci Fegyház egy kiürített épületében vették fel, illetve a Petőfi laktanya egy nem használt szárnyát alakították át erre a célra.

Forrás: YouTube

19. Nem sokkal az új film bemutatója előtt Hujber Ferenc nyilvánosságra hozta a Facebook-oldalán, hogy ezentúl csak olyan újságíróknak hajlandó nyilatkozni, akik le is fekszenek vele. Tudomásunk szerint a Valami Amerika 3. premierje óta nem jelent meg vele semmilyen interjú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.