60 éves lett a hollywoodi legenda: Kevin Bacon legfontosabb szerepei

filmszerep Kevin Bacon Hollywood születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli 60. születésnapját az a mozisztár, aki olyan sokféle filmben és sokféle szerepben volt már látható az évtizedek során, hogy arra külön játékot is kitaláltak Amerikában: egy tetszőleges színésztől maximum 6 lépésben (közös filmek révén) el kell jutni Kevin Baconig. A sokféléből kiválogattuk a legemlékezetesebbeket!

Gumiláb (1984)

Kevin Bacon ezzel a zenés-táncos filmmel lett ismert, és egy jó darabig bele is került a tinisztár skatulyájába. A puritán kisvárosban tánccal lázadó srác nevezetes nagyjelenete pedig azóta filmes idézetek és paródiák tömegének forrása.

Tremors – Ahová lépek, szörny terem (1990)

A maga idejében B-kategóriás horrorfilmnek tűnt, ami Bacon karrierjében sem épp a csúcspontnak ígérkezett – aztán szépen igazi kultklasszikus lett belőle a földek alól támadó óriásférgek bizarr alapötlete és a groteszk humora miatt.

JFK – A nyitott dosszié (1991)

Bacon karrierjének a kilencvenes évek elején a Kennedy-gyilkosságról szóló nevezetes film adott új lendületet: egy meleg selyemfiút játszott benne, és a korábbi kisebb (és gyakran sikertelen) filmek főszerepei után elkezdtek jönni az ajánlatok nagy filmek karakterszínészi feladataira.

Pokoli lecke (1996)

Az egyik ilyen legemlékezetesebb mellékszerep a Pokoli leckéhez kapcsolódik, amiben azt is megmutatta Bacon, milyen hideglelős filmes gonosz tud lenni egy kezei közé került kisfiúkat testileg-lelkileg terrorizáló, majd ezzel később szembenézni képtelen intézeti nevelőtisztet alakítva.

A lélek útja (2009)

Ugyan „csak" tévéfilm ez a harctéren elesett fiatal katona holttestének hazaszállításáról szóló dráma, mégis fontos Bacon karrierjében, hiszen ebben látható jóformán az egyetlen alakítása, amiért díjakkal (Golden Globe, Emmy, SAG) jutalmazták. Oscarra pedig még csak nem is jelölték sohasem!

Rendőrautó (2015)

Az utóbbi évek egyik legérdekesebb független filmjében olyan kisvárosi seriffet játszott, akinek két fiatal srác poénból ellopja az autóját, nem is sejtve, hogy ezzel halálos játszma részesei lesznek. Kevin Bacon kisugárzásának minden ereje ott tükröződött a zsaru napszemüvegében!

I Love Dick (2016- )

Az utóbbi évek trendjeinek megfelelően már Kevin Bacon is sorozatozik, méghozzá egy olyan vígjátékszériában, amely épp az ő sármjára épít: egyetemi tanárt játszik, akiért egy középkorú, problémás házasságban élő pár mindkét tagja rajongani kezd.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.