2016 áprilisában kapott storke-ot Kulka János színművész. Azóta küzd az afáziával, állapota egyre javul. Most új filmje, az X - A rendszerből törölve kapcsán mesélt mindennapjairól és a forgatásról.

Kulka János színművészt szinte az egész ország ismeri, ám sikeres, boldog élete egyik napról a másikra változott meg, amikor 2016 áprilisában stroke-ot kapott. Megműtötték, majd afáziás beszédzavart állapítottak meg nála. Ezen Varga Sarolta klinikai logopédus próbált és próbál ma is segíteni. 

Színházban már nem játszik, azonban szerepelt az X - A rendszerből törölve című filmben, melyet hamarosan bemutatnak. A Blikk a film kapcsán beszélt mindennapjairól és a forgatásról. A lapnak írásban adott interjút. 

Már csak heti egy órát találkozik logopédusával, Saroltával. "Ezt úgy képzelje el, hogy a fejemben „nagyon okos" vagyok, de nehezen jön ki, ami ott bent van. A forgatás idején, körülbelül egy éve, ha több ember volt körülöttem, főleg kollégák, ez még nagyon zavart, stresszt okozott, de már alig" - mesélte a Halhatatlanok társulatának örökös tagja.

Kulka János az X. című filmbenForrás: Pintér Leo

Azt is elárulta, szerinte a múltban, ideges volt és gőgös, mára azonban ez megváltozott. "Most megnyugodtam. Kívülről látom az egész korábbi életemet. Idegen vagyok a magam számára. Kulka János? Az ki?"

Élvezi a kutyájával közös sétákat, van egy kabriója, imád vezetni, de főzni teljesen elfelejtett. "Így mostanában egyszerű ételeket eszem. Borzasztó! Hogy lehet ez?" - mesélte Kulka, aki folyékonyan beszélt angolul és franciául, ám a stroke-kal ennek is búcsút mondhatott. 

A forgatást élvezte, mint mondta: filmekben most is szívesen játszik. "Izgultam, de felszívtam magam, tele voltam energiával! A stáb pedig nagyon kedves volt velem. Fantasztikus volt! Előtte persze, Ujj Mészáros Károly rendezővel sokat próbáltunk. Emlékszem, 2017 telén jeges volt az út, és Károllyal egymásba kapaszkodva, csúszkálva araszoltunk, úgy mentünk a Focus Fox stúdióba próbálni. Elég nehéz fizikai jeleneteket várt el tőlem, mégis könnyedén meg tudtam csinálni őket. Maga a forgatás tavasszal zajlott, öt intenzív nap volt, reggeltől estig" - fogalmazott Kulka János.