A környezettudatosság kerül előtérbe a 2019-es Sziget Fesztiválon. A szervezők számos újítással készülnek, amelyeknek nemcsak a bolygó, hanem a fesztiválozók is örülhetnek majd. Eltűnnek a szívószálak és a műanyag zacskók, és feltűnik dr. Jane Goodall ENSZ-békenagykövet és környezetvédő is.

"A környezetvédelem az egyik legkiemeltebb téma idén a Szigeten, hiszen a műanyag szívószálak, illetve a műanyag evőeszközök, tányérok, evőeszközök használatát idén mellőzzük" – mesélte a Mokka stúdiójában Kardos József, a Sziget Fesztivál programigazgatója. A fesztivál szervezői tavaly indították a Love Revolution kampányt, amelynek négy fő üzenete a környezettudatosság, az emberi jogok, valamint a háborúk és a rasszizmus elleni fellépés. 

2019-ben a környezettudatosság kerül előtérbe. Az említetteken kívül eltűnnek majd a műanyag zacskók, megjelennek a lebomló anyagból készült szívószálak, tányérok és evőeszközök. A cigarettacsikkek problémájára is találtak megoldást. Ötvenezer mobil hamutartót osztanak majd szét, amelyeket a kiemelt gyűjtőpontokon lehet majd kidobni. 

Kardos József azt is elárulta, hogy a koncertek közötti átállásokban a Nagyszínpadon különböző felszólalások és előadások kapnak majd helyet. Ezek a fiatalokat foglalkoztató kérdéseket dolgozzák fel. Így jelenik majd meg a Szigeten például dr. Jane Goodall ENSZ-békenagykövet és környezetvédő, valamint egy hátrányos helyzetű gyermekekből álló kórus is.