A feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazásukkal értek el hatalmas sikert magyar diákok Dublinban. Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter két díjat is bezsebeltek.

Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter, a három magyar gimnazista a UPC Future Makers magyarországi pályázatának győzteseiként utaztak ki a The Coolest Projects versenyre Dublinba – írja az Origo.

Fejlesztésük a feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazás, a FoodOverflow. Ezzel elnyerték a Future Makers nemzetközi nagydíját, valamint a The Coolest Projects weboldal kategóriának 3. helyezését is.

A FoodOverflow csapataForrás: UPC

A döntőben 22 ország több mint 700 versenyzője mérte össze tudását. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak háromfős csapata az éhezés és az élelmiszerek kidobásának problémáját vette górcső alá. A diákok FoodOverflow nevű fejlesztése erre a paradox helyzetre kínál megoldást. A közösségi platform lényege, hogy a felhasználók megosztják a feleslegessé vált élelmiszert.