Sziget 2019: Ma is teljes fordulatszámon robog a fesztivál

Fotó: Rockstar Photographers -
programok fesztivál sziget 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este a Franz Ferdinanddal nosztalgiázhatunk, fellép Richard Ashroft, a The Verve frontembere, Yungblud és a Chvrches is, de itt lesz dr. Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet is, hogy szóljon a fesztiválozókhoz.

A Dan Panaitescu Nagyszínpadon délután a majd harminc éve a színpadon lévő Quimby kezd, utánuk a skót indie sztárcsapat, a

Franz Ferdinand táncoltat meg bennünket a jól ismert slágerekre.

Őket Richard Ashcroft, a The Verve frontembere követi, majd a The 1975 bulija zárja az estét. A Nagyszínpadon egy másik hírességet is láthatunk a Love Revolutionnek köszönhetően:

dr. Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és környezetvédő 19 órától szól

a fesztiválozókhoz. A 85 éves kutató évente 300 napot utazik azért, hogy felhívja a figyelmet az egyre súlyosabb környezeti problémákra, most arról beszél majd, miért van okunk a reményre.

Csütörtökön is pörgős lesz a Sziget Fotó: Rockstar Photographers

Ma este a Mastercard Stage by A38 színpadon a csupán 22 éves világsztár, Yungblud fellépését csíphetjük el, de három év után újra itt lesz a szintipopban utazó Chvrches is, rajtuk kívül pedig az este fellépői között köszönthetjük még Tove Stryke-ot, a Pale Wavest, a Welshly Armst, Elderbrookot és Sonny Foderat is.

Csütörtöktől a Bacardí Aréna is megnyitja kapuit,

ahol egyből olyan DJ-k váltják egymást, mint az EIRow-ban rezidens De la swing vagy a szintén spanyol, húsz éve az elektronikus zene krémjébe tartozó Paco Osuna. Mindeközben a Samsung Colosseum is erős neveket szállít a második napra, úgymint Giovanni Verrina, Margaret Dysas vagy Ryan Elliott.

A Sziget az elmúlt években is sokat tett azért, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után a fesztivál.

A tavaly bevezetett repoharak mellett ezúttal is minden tányér és evőeszköz lebomló anyagból készül,

nem árulhatnak műanyag zacskót a vendéglátók, ha pedig valaki mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy szívószálat tegyen az italába, papír szívószál képében egy környezetbarát alternatívát használhat. Emellett a víztakarékosság is hangsúlyos szerepet kap: a zuhanyfülkékben takarékos zuhanyzásra felhívó matricákkal találkozhatnak a bentlakók, amely akár 20%-os vízmegtakarítást is eredményezhet.

A vízcsapok pedig fel lettek tüntetve a térképeken is, valamint ember nagyságú vízcseppekkel jelölték meg őket,

ezzel is arra bátorítva a látogatókat, hogy műanyag palackos víz helyett a csapból merítsenek ivóvizet. A Sziget zöld központja a Green Sziget Center, ami idén nemcsak hulladékgyűjtő bázisként funkcionál, hanem érdekes workshopokon, előadásokon tanulhatunk a klímaváltozásról a Climate Reality Project Europe és a Climate-KIC Alumni Association által szervezett programokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.