Paul McCartney születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paul McCartney egy rendkívül sokszínű egyéniség. Nemcsak énekesként és dalszövegíróként csillogtatta meg tudását pályafutása során, hanem megmutatta, hogy bizony mesekönyvet is tud írni.

Első műve 2019. szeptemberében jelent meg, és a sztár elárulta, hogy saját unokái ihlették meg. De nem ez az egyetlen érdekesség, amit talán nem tudtál a ma születésnapos művészről. Ezért összegyűjtöttünk 5 olyan tényt, amit talán te se tudnál elképzelni a 78 éves Paulról.

1. Énekel, ír, fest

Bizony McCartney a zenélésen és a történetíráson túl még egy művészeti ágban jeleskedik, ez pedig nem más, mint a festészet. Liverpoolban lévő otthonában több, mint 70 képe van kiállítva. Elképesztő, hogy ennyi év után kerülnek napvilágra ehhez hasonló infók - nemrég például Sylvester Stallonéról is megtudtuk, hogy baromi jól fest.

Paul McCartney gyerekkönyvével a kezében Forrás: Getty Images

2. Nem gitáron tanult meg először játszani

Pedig az ember azt hinné, hogy Paul már gitárral a kezében érkezett a világra - ám édesanyja nagy örömére ez nem így történt. És nem csak azért, mert fizikailag ez lehetetlen lett volna, hanem azért is, mert nem a gitár volt az első hangszer, amin megtanult játszani, hanem a trombita. 14 éves korában kapta az első trombitáját az édesapjától, és csak azért nem volt hosszú életű a trombitás karrierje, mert zavarta, hogy közben nem tud énekelni.

Paul McCartney előbb tanult meg trombitálni, mint gitározni Forrás: Getty Images

3. Felgyújtott egy óvszert, ezért börtönbe került

Németországban koncerteztek Pete Besttel, ahol az egyik helyiségben egyáltalán nem volt fény. A fiúk tanakodtak, mit lehetne meggyújtani, és

nem volt jobb ötletük, mint feláldozni egy óvszert.

Persze az égett gumi szagára többen is felkapták a fejüket, és elsőre azt feltételezték, hogy McCartney-ék fel akarják gyújtani az épületet, ezért bevitték őket a rendőrségre. Ám néhány órával később már szabadon is engedték őket, hiszen várt rájuk a turnéjuk következő állomása.

4. Felvételizett egy kórusba, de elutasították

Ráadásul nem is egyszer mondtak nemet a világhírű zenésznek, hanem kétszer is. Elsőre az ember azt gondolná, hogy ez mélyen szíven ütötte Pault, de mint kiderült, a sztár szándékosan szerencsétlenkedett a meghallgatásokon, ugyanis egyáltalán nem akart kórusban énekelni. Ám a harmadik meghallgatás alkalmával már nem tudott annyira hamisan énekelni, hogy ne vegyék fel.

A híres zenész direkt rontotta el a kórus meghallgatást, mert inkább bandában akart énekelni és gitározni Forrás: Getty Images

5. Végig nézte a szeptember 11-ei terrortámadást

McCartney éppen repülőn ült, amikor a tragédia történt. A zenész mit sem sejtve elhúzta a függönyt, és a szeme láttára ment végbe a robbantás. Egy interjúban egyszer azt mesélte, annyira megviselték a látottak, hogy amint leszállt a gépe, rögtön egy kocsmába sietett. Később aztán jótékonysági koncertet is szervezett, hogy segíteni tudjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.