5 dolog amit talán te sem tudtál a Titanic című film forgatásáról

Titanic film forgatás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1997-es Titanic a világ egyik legikonikusabb filmje, amiről már számtalan újságcikk és feltáró videó készült annak érdekében, hogy a nézők még közelebb kerülhessenek az igaz történeten alapuló tragédia részleteihez.

Ám ennek ellenére, a mai napig elő-elő kerülnek olyan információk, amelyek sokakat megdöbbentenek. Összegyűjtöttünk mi is 5 olyan tényt, amit talán csak a legkomolyabb Titanic-rajongók tudnak.

1. Kate Winslet majdnem otthagyta a félig leforgatott filmet

Mint kiderült, a színészek speciális védőfelszerelést viseltek, mikor a vízben játszódó jeleneteket forgatták, mégpedig azért, hogy megőrizzék az egészségüket. Erre azért volt szükség, mert hosszú órákat töltöttek el a mindössze 15 fokos vízben.

Kate Winslet azonban úgy döntött, hogy a hitelesség kedvéért nem veszi fel ezt a hővédő ruhát, így viszont tüdőgyulladást kapott, ami miatt pedig ott akarta hagyni a produkciót.

James Cameron alig tudta meggyőzni arról, hogy ez az egyik legrosszabb döntés, amit csak hozhat.

Kate Winslet nem vette fel a hővédő ruhát, tüdőgyulladást kapott, ami miatt pedig ott akarta hagyni a produkciót Forrás: Twentieth Century Fox

2. Rose meztelen portréját James Cameron rajzolta

Sokan nem tudják, de a híres rendezőnek fantasztikus tehetsége van a rajzoláshoz is - nem úgy, mint Dicapriónak, aki egyáltalán nem lett volna képes olyan csodás portrét rajzolni a színésznőről, mint amit megkövetelt az ikonikus jelenet. Így a nézők valójában Cameron kezét láthatták, amint könnyed mozdulatokkal lerajzolta a nyakékben fekvő Rose-t.

Ez a jelenet egyébként nem csak Leonardónak okozott nehézséget, hanem Winsletnek is, hiszen nagyon nehezen tudott elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy anyaszült meztelenül kell feküdnie az egész stáb előtt. Végül a jóval tapasztaltabb kolléganője, Emma Thompson segített neki, aki néhány jótanáccsal megkönnyítette a szorongó főszereplő helyzetét.

Rose meztelen portréját James Cameron rajzolta Forrás: Collection Christophel via AFP/© Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment/Twentieth Century Fox / Paramoun

3. Valós személyekről mintázták az ágyban fekvő idős házaspárt

A film egyik legszívszorítóbb jelenete, amikor egy ágyban fekvő idős házapárt mutatnak a hajó süllyedésének idején. Azonban őket sem a fantázia ihlette: Isidore Strauss és Ida Strauss valóban élő személyek voltak, akik sajnos szintén elmerültek a Titanic hajóval együtt.

Az ágyban fekvő idős házaspár valóban élő személyek voltak Forrás: Twentieth Century Fox

4. A rendező több, mint 150 ezer színészt készített fel a legapróbb részletekig

Mindnyájunk emlékezetében élénken élnek azok a jelenetek, amelyekben több tucat színészt láthatunk pompásabbnál pompásabb jelmezekben. Elképesztő, hogy egytől-egyig mindegyikük egyedi jelmezt viselt, amelyek mind tökéletesen passzoltak az akkori, 1912-es trendekhez. Nem meglepő, hogy a díszlet és a jelmezek megtervezése és elkészítése volt a film egyik legköltségesebb tétele, nem beszélve arról, hogy a tervezők egy teljes éven át csak ezzel foglalatoskodtak.

James Cameron személyesen gondoskodott arról, hogy minden részlet a lehető legtökéletesebb legyen, ám így is becsúszott egy kis baki, ami végül aztán jól sült el. Gloria Stewart alakította a visszaemlékező idős Rose-t, aki az egyik jelenetben meztelen lábakkal fellép a korlátra, megvillantva pucér lábfejét. Arra azonban senki sem számított, hogy a színésznő pirosra festett lábujjkörmökkel érkezik a forgatásra. Cameron számonkérően kérdezte, hogy mégis hogy képzelte ezeket a körmöket, de aztán jobban belegondolva rájött, hogy tulajdonképpen neki is tetszik ez a szín.

A színészek egytől-egyig egyedi jelmezt viseltek, amelyek mind tökéletesen passzoltak az akkori, 1912-es trendekhez Forrás: Twentieth Century Fox

5. A filmnek volt egy alternatív befejezése is

A 3,5 órás produkció végén azt láthatjuk, ahogy Rose megtalálja a kabátja zsebében a ragyogó szív alakú nyakláncot, a következő képkockán pedig már az idős asszony tűnik fel, aki egy mozdulattal a vízbe dobja a drága ékszert. Készült azonban egy másik befejezése is a filmnek, amit most te is megnézhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.