Még születése előtt elvesztett egy ikertestvért, a Trónok harcában szerepelt először kamerák előtt, Sansa Stark vörös haja festék eredménye volt, jelenleg pedig épp kismama egy popsztár feleségeként. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 25. születésnapját ünneplő Sophie Turner kapcsán.

1Sophie Belinda Turner néven született 1996. február 21-én az angliai Northamptonban. Az édesanyja óvónő, és édesapja egy szállítmányozási cégnél dolgozott.

2Volt egy ikertestvére, aki azonban még a születése előtt meghalt. Emiatt vonzódik az olyan történetekhez, amik ikrekről és hasonmásokról szólnak, a filmjei közül A tizenharmadik mese és az Another Me esetében is megjelent ez a cselekményben.

3

A két bátyjával együtt igazi vidéki gyerekkor adatott meg nekik, mindenféle házi- és haszonállatokkal, továbbá „sárban való fetrengéssel", hogy őt idézzük.

4Egészen kicsi kora óta szeret szerepelni, a balettben is tehetségesnek mutatkozott, de aztán inkább a színjátszást választotta. Az iskolai drámatanára biztatta, hogy jelentkezzen a Trónok harca szereplőválogatására. Az egész világot évadokon át lázban tartó szuperprodukció az első kamerák előtti szerepét hozta el.

5Sansa Stark karaktere kedvéért évekig vörösre festette az amúgy szőke haját.

6

Mivel még középiskolás volt a Trónok harca első évadjainak idején, egy külön tanár foglalkozott vele a forgatási szünetekben, és a házifeladatait mindig elküldték az otthoni iskolájába.

7175 centiméter magas.

82016 ősze óta a Jonas Brothers együttesből ismert Joe Jonas párja, 2019 májusa óta pedig a felesége is. Az első közös gyermekük 2020 júliusában született meg.

9A házasságkötéskor felvette a férje nevét, így most hivatalosan Sophie Belinda Thomasnak hívják. Művésznévnek viszont megtartotta a Sophie Turnert, így továbbra is ilyen néven találkozhatunk vele a filmekben és sorozatokban.

2019. óta Joe Jonas feleségeForrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

10A két kedvenc tévésorozata a Hannibal és a Totál szívás (Breaking Bad).

11A színészbálványa Jack Nicholson, és a filmjei közül a Száll a kakukk fészkére a kedvence. A saját generációjából Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan, Jennifer Lawrence és Miles Teller a legtehetségesebb szerinte.

12A Trónok harca forgatása után örökbe fogadta azt az északi inuit fajtába tartozó kutyát, amelyik Sansa Stark rémfarkasát játszotta a sorozatban.

13Gyerekkora óta figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved, és erre gyógyszeres kezelést kap.

14A Trónok harca körüli óriási felhajtást ő sem viselte könnyen, és a nézői kritikák miatt komoly depressziós időszakon is átesett, amikor még öngyilkos gondolatok is megfordultak a fejében.

Öngyilkos gondolatokkal küzdött Sophie TurnerForrás: Getty Images/FilmMagic/Jon Kopaloff

15A mozis sztárok közé emelkedése az X-Men-filmek révén történhetett volna meg, melyekben a fiatal Jean Greyt, azaz a Főnixet játszotta. Azonban ezek a filmek nem arattak túl nagy sikert, és az X-Men-széria jövője is kérdéses a Fox-Disney egyesülés miatt. Így egyelőre Sophie Turnert két kisebb, de ígéretes filmben, a Heavy című bosszúthrillerben és a Broken Soldier című drámában láthatjuk legközelebb.