5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júniusban

június film sorozat premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megható mese egy zenész lelkéről, híres Disney-gonosz eredettörténete, magyar háborús sikerfilm, animációs kultsorozat világpremierje vár ránk ebben a hónapban. Összegyűjtöttük a legígéretesebb júniusi premiereket.

Lelki ismeretek (Soul)
Hazai mozis premier: 2021. június 03.

Oly sok halasztás után júniusban végre a hazai mozikba is megérkezik a legutóbbi Oscar-gála legjobb animációs filmjének díját elnyerő alkotás. A Pixar stúdiótól megszokhattuk, hogy az agyra és a szívre egyaránt komoly hatást gyakorló remekműveket szállít, de az új filmjük kiemelkedő darabnak számít. A Lelki ismeretek főhőse egy kiábrándult zenész, akinek vissza kell találnia a saját életébe, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.

Szörnyella (Cruella)
Hazai mozis premier: 2021. június 10.

Az emlékezetes Glenn Close-alakítás (és persze a rajzfilmes változat) után most a csodás Emma Stone személyesíti meg Szörnyella de Frászt egy bűnügyi vígjátékként újragondolt eredettörténetben. A Disney-univerzum egyik leghíresebb gonoszának története egyben a 101 kiskutya előzményeiről is mesél, miközben filmvásznon ritkán látható divatparádét vonultat fel.

Természetes fény
Hazai mozis premier: 2021. június 10.

Nagy örömünkre magyar filmet is ajánlhatunk júniusra, méghozzá nem is akármilyent! Az első mozifilmjével jelentkező Nagy Dénesrögtön elnyerte a világ egyik legrangosabb fesztiváljának számító Berlinalén a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét. A Závada Pál regénye nyomán készült Természetes fény a második világháború idején a Szovjetunió területén partizánok után kutató magyar katonák mindennapjait mutatja be.

Hang nélkül 2. (A Quiet Place Part II)
Hazai mozis premier: 2021. június 17.

Két évvel ezelőtt nagy figyelmet keltett és még nagyobb sikert aratott a mozikban a Hang nélkül, ami gyakorlatilag némafilmént működött – hiszen egy olyan világban játszódott, ahol a bolygónkat ellepő, hang után tájékozódó szörnyek között az emberek egyetlen esélye a teljes csöndben maradás. A filmet készítő Emily Blunt-John Krasinski házaspár körül utóbbi a második részben már csak rendezőként és íróként (meg emlékképekben) tér vissza, filmbeli családja így kénytelen nélküle tovább küzdeni a túlélésért.

Rick és Morty (Rick and Morty) 5. évad
Hazai netes premier: 2021. június 21. (HBO GO)

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb animációs sorozatának új évadát most a világpremierrel egyidőben élvezhetik a hazai nézők, ráadásul a Rick és Morty korábbi évadjai is felkerülnek, méghozzá szinkronosan az HBO GO kínálatába. A fékezhetetlen fantáziájú és humorú széria főhőse egy szociopata zseni tudós, aki az egész univerzumon átívelő, őrülten veszélyes kalandokra ráncigálja magával alapvetően félénk unokáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.