Meztelenül kapták rajta a Star Trek díszletében Kim Cattrallt – 10 érdekesség a Szex és New York 65 éves sztárjáról

Forrás: AFP -
magazin Szex és New York Kim Cattrall születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
65. születésnapját ünnepli Kim Cattrall, aki már azelőtt is komoly színészi karriert tudhatott magáénak, hogy a Szex és New York stábjához csatlakozott volna. Azóta mégis a szexközpontú Samantha figurájával azonosítja őt a világ, pedig rengeteg más érdekességet is rejt a karrierje és az élete. Következzen 10 érdekesség, amit még biztosan nem tudtál róla.

16 évesen érettségizett


Cattrall gyerekkora oda-vissza költözésekkel telt Anglia és Kanada között. Liverpoolban született, de már három hónapos korában kivándorolt a családja Kanadába, ahonnan aztán 11 éves korában tértek vissza a nagymamája betegsége miatt. A középiskolát viszont már ismét Kanadában végezte, és mindössze 16 évesen már le is érettségizett, és ösztöndíjat is nyert a New York-i American Academy of Dramatic Arts iskolába.

Kim Cattrall a középiskolát Kanadában végezte el, és mindössze 16 évesen már le is érettségizett Forrás: AFP

Szerepelt a Rendőrakadémiában is


A nyolcvanas évek hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő kultikus vígjátékában Thompson kadétot alakította, aki a főszereplő Mahoney-t is megigézi a bájosságával.

Túlélt egy repülőgépszerencsétlenséget


1988-ban lefoglalt egy jegyet a Pan Am 103-as járatára London és New York között, azonban az utolsó pillanatban eszébe jutott, hogy elfelejtett megvenni egy teáskannát az édesanyjának, így későbbi géppel ment. A Pan Am 103-as pedig bombamerénylet áldozata lett a skóciai Lockerbie városa felett, és egyetlen utasa sem maradt életben.

Meztelenül kapták rajta a Star Trek díszletében


A vulkáni Valeris hadnagyot alakítva szerepelt az 1991-es Star Trek: A nem ismert tartomány mozifilmben. Az egyik forgatási szünetben pedig egy titkos pajzán fotózást bonyolított le a film díszletében, az Enterprise űrhajón pózolva ruha nélkül, mindössze a hegyes vulkáni fület tartva magán. A főszereplő Leonard Nimoy azonban rajtakapta közben, és megsemmisíttette az összes képet.

Háromszor utasította vissza a Szex és New Yorkot


Karrierje leghíresebb szerepét a szabadszájú és szabados szexualitású Samantha karaktere hozta el a korszakos Szex és New York sorozatban. Pedig nem is akarta elvállalni a munkát: háromszor is visszautasította a felkérést, mert tartott attól, hogy negyvenes nőként is tud-e olyan szexi nőt játszani, mint amilyet a szerep megkövetelt. A sorozat pedig bebizonyította, hogy nagyon is!

A férjével közösen könyvet írt a női orgazmusról


Háromszor ment férjhez: Larry Davis kanadai íróval 1977 és 1979, Andre J. Lyson építésszel 1982 és 1989, Mark Levinson zenésszel 1998 és 2004 között élt házasságban. Az utolsó frigyet állítása szerint a Szex és New York tette tönkre, mivel a folyamatos forgatások és a nagy felhajtás miatt alig tudtak közösen időt tölteni. Pedig a harmadik férjével eleinte olyan nagynak bizonyult az összehang, hogy még egy közös könyvet is kiadtak „Kielégülés: a női orgazmus művészete" címmel.

Németül vezetett német tévéműsort


A második férjével a nyolcvanas években Frankfurtban éltek, és ezalatt Cattrall tökéletesen megtanult németül. Sőt, egy ideig még egy német tévécsatornának is dolgozott, és egy talk show-t is vezetett, természetesen németül.

Krónikus álmatlanságban szenvedett


2015-ben egy londoni színházi előadás próbáin lett annyira rosszul, hogy kénytelen lett lemondani a szerepet. Ekkor már hosszú ideje képtelen volt rendesen aludni, de sokáig nem foglalkozott vele, mondván, majd úgyis elmúlik. A szakszerű segítség krónikus stresszből fakadó álmatlanságot állapított meg nála, ami összefüggésben lehetett az édesapja nem sokkal korábbi elvesztésével is. Végül terápia segített neki helyrejönni, aminek keretében például a hálószobáját csak két célra használhatta: alvásra és szexre.

Krónikus álmatlanságban szenvedett, ami összefüggésben lehetett az édesapja nem sokkal korábbi elvesztésével is Forrás: NORTHFOTO/Arga Images/Armando Gallo

A közösségi médiában kereste az öngyilkos fivérét


2018-ban intézett kétségbeesett felhívást a közösségi médiában, mivel eltűnt a fivére, Christopher, és már mindent megpróbált, hogy előkerítse. Amikor végül megtalálták a testvérét, az sajnos tragédiát jelentett, mivel Christopher önkezével véget vetett az életének.

Nem fog szerepelni az új Szex és New Yorkban


Az idei év tavaszán kezdődtek el a munkálatai az And Just Like That... című sorozatnak, ami a Szex és New York folytatása, vagy inkább valamiféle feltámasztása lesz, és amiben visszatérnek a főszereplő karakterek. Egy kivétellel, hiszen Cattrall nem vállalta el a sorozatot, és ebben legfőképpen az játszott szerepet, hogy az évek során rettenetesen megromlott a viszonya Sarah Jessica Parkerrel, akinek még a testvére halála utáni részvétnyilvánítását is visszautasította.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.