5 film és sorozat, amit mindenképpen látnod kell februárban

filmajánló sorozat magazin február
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar-díjas rendező új és félelmetes látomása, egy sztárokkal teli Agatha Christie-feldolgozás, Oscar-esélyes felnövéstörténet Belfastból, Channing Tatum kutyás filmje és új vikingek felbukkanása a kisképernyőn: erős februárnak nézünk elébe – mutatjuk is, miért!

Rémálmok sikátora (Nightmare Alley)

Hazai mozis premier: 2022. 02. 03.

A mexikói, Oscar-díjas Guillermo del Toro a kortárs mozi egyik legfantáziadúsabb, és legkülönlegesebb látványvilágokat létrehozó rendezője. Legtöbbször művészi horror- és rémfilmeket alkot (A faun labirintusa, A víz érintése), ezúttal azonban egy kosztümös szélhámosthrillerrel jelentkezik, amiben a Bradley Cooper alakította csaló gondolatolvasónak adja ki magát, és használja ki így az embereket – egészen addig, míg össze nem akad egy még nála is veszélyesebb pszichológussal (Cate Blanchett).

Halál a Níluson (Death ont he Nile)

Hazai mozis premier: 2022. 02. 17.

A néhány évvel ezelőtti Gyilkosság az Orient Expresszen után Kenneth Branagh ismét megrendezte egy klasszikus Agatha Christie-regény filmadaptációját, és egyúttal ismét el is játszotta Poirot-t, minden eddiginél nagyobb és látványosabb bajusszal. Abban is hasonlít a két film, hogy ezúttal is sztárszínészek sokasága vonul fel a szereplőgárdában: Annette Bening, Gal Gadot, Rose Leslie, Letitia Wright, Russell Brand – és az az Armie Hammer, akit a közelmúltbeli, nagyon csúnya botrányai miatt az előzetesekből próbáltak minél inkább eltüntetni, de a filmből erősen központi szerepe miatt nem lehetett.

Belfast (Belfast)

Hazai mozis premier: 2022. 02. 17.

A filmbemutatók világjárvány okozta ide-odacsúsztatásának köszönhető, hogy Kenneth Branagh két rendezése is épp ebben a hónapban jut el a magyar mozikba. A kettő közül a Belfast a jóval személyesebb darab: a neves brit színész-rendező önéletrajzi ihletésű „így jöttem-filmjében" egy kisfiú szemén át láttatja a '60-as évek polgárháborús állapotokban élő észak-ír fővárosát. A Belfastot pedig már most a következő Oscar-gála egyik fő esélyeseként emlegetik!

Katonadolog (Dog)

Hazai mozis premier: 2022. 02. 24.

Hogy Channing Tatum jóval több, mint egy jótestű és jól táncoló szépfiú, azt azért már néhány filmmel bebizonyította. De hogy a komolyabb színészi feladatok mellett a rendezés is megy neki, azt most lesz alkalma először megmutatni: a Katonadologban ugyanis nemcsak a főszerep az övé, de a direktori pozíció is. Mindkettő társbérletben: a rendezést azzal a Reid Carolinnal osztja meg, akivel már a Magic Mike-filmekben is közösen dolgoztak, a főszereplőtársa pedig egy katonakutya, akivel a sztoriban Tatum szintén veterán karaktere egy közös bajtársuk temetésére próbál odaérni ebben az édes-bús utazós komédiában.

Vikingek: Valhalla (Vikings: Valhalla)

Hazai netes premier: 2022. 02. 25. (Netflix)

Két évvel ezelőtt ért véget a 2010-es évek egyik legsikeresebb sorozata, a Vikingek, most pedig itt az utódsorozat, a Valhalla. A nagy előd eseményei után mintegy 100 évvel veszi fel a fonalat az új széria, de természetesen ezúttal is a rettenthetetlen északi harcosok közé visz el, felvonultatva néhányat a leghíresebb viking történelmi személyek (Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada) közül, sőt megjelenik a sorozatban Hódító Vilmos normann király is (aki nem mellesleg vikingek leszármazottja volt).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.