50 éves lett A szökés szexi sztárja, aki kétszer is volt Mariah Carey szerelme

érdekesség Wentworth Miller születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy romantikus regényből származik a különleges keresztneve, A szökés tetkóit tortúra volt felvarázsolni rá, és olyan filmnek írta a forgatókönyvét, amiről nem is gondoltad volna. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 50. születésnapját ünneplő Wentworth Miller kapcsán.

Különleges keresztneve egy romantikus regényből jön


Wentworth Earl Miller III néven született, ugyanis már az édesapja és a nagyapja is ugyanerre a névre hallgatott. Ritka keresztnevük pedig a dédnagymamának köszönhető, akinek a Meggyőző érvek című Jane Austen-regény egyik szereplője, Wentworth kapitány volt a kedvence.

Sok országhoz és nemzetiséghez kötik a gyökerei


Angliában született amerikai szülők gyerekeként, de már gyerekkorában visszaköltöztek az Egyesült Államokba, ott nőtt fel, és noha rendelkezik brit és amerikai állampolgársággal is, egyértelműen amerikainak vallja magát. Az édesapja fekete, az édesanyja fehér, előbbi jamaikai és afrikai gyökerekkel, utóbbi holland, francia, svéd, osztrák, libanoni és ruszin ősökkel is rendelkezik.

50 éves lett A szökés szexi sztárja Forrás: AFP

Mintadiákként az irodalom érdekelte


Az iskolai tanulmányai során végig kitűnő tanuló volt, a neves Princeton egyetemen pedig angol irodalomból szerzett diplomát. A gimnáziumban és az egyetemen is dolgozott az iskolai újság számára, sőt képregényeket is rajzolt bele.

Az énekléssel szeretett bele a színpadba


A Princeton egyetemen lett tagja a Tigertones nevű a cappella énekcsapatnak, ahol kiválóan tudta kamatoztatni a baritonját. Éneklés közben, a színpadon állva ébredt rá, hogy mennyire szeret szerepelni, és ez irányította a színészmesterség felé.

Fiatal Anthony Hopkinsként köszöntött rá a siker


Miután kisebb szerepeket már játszott olyan tévésorozatokban, mint a Buffy, a vámpírok réme, vagy a Vészhelyzet, a közönség és a szakma úgy igazán a Szégyenfolt című filmben figyelt fel rá, ahol Anthony Hopkins karakterének fiatal énjét alakította.

A szökés tetkóit tortúra volt felvarázsolni rá


Világsztárrá A szökés című sorozat tette, amiben az igazságtalanul elítélt testvérét a börtönből kihozni próbáló főhőst alakította. Karakterének pedig az egész teste tele volt tetoválva (épp a szökés céljait elősegítendő), ezeket a tetoválásokat a forgatáson négy órányi munkával kellett minden alkalommal megrajzolnia a sminkes csapatnak.

Kétszer volt Mariah Carey szerelme


Az énekesnő két klipjében (It's Like That, We Belong Together) is szerepelt, mindkétszer Mariah Carey szerelmét alakítva. A klipeket ugyanaz a híres filmrendező, Brett Ratner készítette, aki A szökés első epizódját is.

Nem egy bulizós alkat


Magát kimondottan visszahúzódó típusnak vallja, aki szabadidejében is inkább csendes tevékenységekkel foglalja el magát, mint az olvasás, szunyókálás, úszás, múzeumokba, esetleg étterembe járás. Az otthoni tevékenységei pedig semmiképp sem állatok részvételével történnek, ugyanis allergiás a kutya- és a macskaszőrre is.

Nemcsak színészként, de forgatókönyvíróként is tevékenykedik


Az egyik legjelentősebb kortárs filmrendező, a koreai Park Chan-wook hollywoodi sztárokkal készült 2013-as filmje, a Vonzások forgatókönyvét Miller írta, először álnéven – nem akarta, hogy a színészi hírneve befolyásolja az írásműve megítélését. Azóta egy másik mozifilm, a 2016-os Elzárva a világ elől című horror forgatókönyve is az ő nevéhez fűződik.

Kultúra rovat további cikkei:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.