Charlie Sheen vitte el az elvonóra Ben Afflecket – 10 érdekesség az 50 éves sztárról

Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman -
színész Ben Affleck ünnep magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50. születésnapját ünnepli Ben Affleck, aki bostoni kissrácból lett minden idők legfiatalabb forgatókönyvírói Oscar-díjasa, majd hollywoodi sztár és zűrös életű celeb, hogy aztán visszataláljon Jennifer Lopezhez. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk róla egy nagy adag különleges érdekességet.

Gézának hívják.

Benjamin Geza Affleck-Boldt a teljes és hivatalos neve. A Géza nem magyar származásra, hanem a családjuk Magyarországról kivándorolt, holokauszttúlélő szomszédjára és barátjára utal, akinek a tiszteletére kapta ezt a nevet.

Bostonért rajong.

Ugyan a kaliforniai Berkeley városában született, de Bostonban nőtt fel, és ezt a várost érzi sajátjának. Ez pedig nem csak abban mutatkozik meg, hogy a Boston Red Sox és a Boston Celtics csapatainak lelkes szurkolója, hanem hogy a filmjei is gyakran játszódnak Bostonban, vagy egyenesen témájukká is válik a város, mint a Hideg nyomon és a Tolvajok városa esetében.

Az apukája ihlette a Good Will Huntingot.

Ben Affleck édesanyja tanárnőként dolgozott, az édesapja foglalkozása pedig szociális munkás volt, de egy időben karbantartóként kereste meg a havi betevőt, méghozzá a Harvard Egyetem alkalmazásában. Ez az emlék vált aztán a Good Will Hunting sztorijának egyik ihletőjévé Affleck számára.

Közös volt a bankszámlája Matt Damonnal.

Nyolcéves korában ismerkedett a közelükben lakó Matt Damonnal, és egy életre szóló barátság született belőle. Később kiderült, hogy ők ketten tizedunokatestvérek is egy William Knowlton Jr. nevű, 1630-ban Angliából kivándorolt kőműves révén. Amikor pedig a karrierjük elején jártak, évekig együtt laktak, és még a bankszámlájuk is közös volt.

Ő minden idők legfiatalabb Oscar-díjas írója.

Az igazi áttörést a Good Will Hunting hozta el Affleck és Damon számára, amiben nem csak szerepeltek, de ők ketten írták a forgatókönyvét is. Sőt, elnyerték vele az Oscart is, ezzel pedig 25 évesen Ben Affleck lett a legfiatalabb forgatókönyvíró, aki elnyerte a díjat.

Ma ünnepli 50. születésnapját Ben Affleck. Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman

Csak egy félévet járt egyetemre, de nagyon megérte.

Mindössze egy félévet töltött el a vermonti egyetemen, mielőtt kirúgták. Ezidő alatt viszont elkészített egy rövidfilmet Megöltem a leszbikus feleségem, felakasztottam egy húskampóra, és most van egy három filmre szóló szerződésem a Disney-nél címmel, ami beindította a később oly sikeressé váló rendezői pályáját is. Amikor pedig az iskolapadot koptatta, akkor elsősorban a közel-keleti konfliktusokkal kapcsolatos órákra járt, ezek pedig jó alapot szolgáltattak később Az Argo-akció című filmjéhez, amiért rendezői Oscart nyert.

Csak Jennifer nevű nőknek vesz gyűrűt.

2002 és 2004 között már volt egyszer Jennifer Lopez a párja, az eljegyzésig is eljutottak. Majd a Daredevil forgatásán összeismerkedett Jennifer Garnerrel, aki aztán 2005-ben a felesége, majd három gyermekének anyja is lett. Garnerrel 2018-ban váltak el, jelenleg pedig épp azzal van tele a bulvársajtó, hogy Affleck és Jennifer Lopez újra egymásra találtak, sőt néhány héttel ezelőtt össze is házasodtak.

A póker nem csak hobbi a számára.

A kártyázás a kedvenc szabadidős tevékenysége, de olyan jól megy neki, hogy nem csak a haverokkal űzi. A kaliforniai állami pókerbajnokságról 2004-ben például nem kevesebb, mint 356 000 dollár nyereménnyel ment haza.

Charlie Sheen vitte el elvonóra.

A felmenői között nagyon sok az alkoholista, és neki már 15 évesen meggyűlt a baja az italozással. Azóta ez rendszeresen visszatérő probléma az életében, ami a karrierjére és a családi életére is több alkalommal volt súlyos hatással. Egy alkalommal például odáig fajult a helyzet, hogy a nem épp a józanságáról híres Charlie Sheen vitte őt el az elvonóra, mert nem látott más megoldást. Hogy az utóbbi időben Affleck szembenézett a függőségével, azt a filmjeivel is mutatja: többek között A visszaút és az Iskola a pult mentén című mozikban is fontos szerepet kap a téma.

Újra együtt dolgozik Matt Damonnal.

A két jóbarát már Az utolsó párbaj című történelmi filmben is együtt működött közre (a szereplés mellett íróként és producerként is), a következő projektjük pedig pláne ízig-vérig közös produkció lesz. Az egyelőre cím nélküli filmet Affleck rendezi, írja, részt vesz a produceri munkákban, valamint szerepel is a filmben, Damon pedig a főszereplői teendők mellett forgatókönyvíróként és producerként is közreműködik. A történet a Nike társalapítójának Michael Jordan kosaraslegendával való szerződéskötésért folytatott küzdelme áll, ami a nyolcvanas években beindította a sokmilliárd dolláros modern sportipart.

Forrás: AFP/Marco Bertorello

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.