Szokatlan okból műttette meg az orrát Cameron Diaz – 10 érdekesség az 50 éves sztárról

Forrás: AFP/Robyn Beck -
Cameron Diaz születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félig kubai származású, színészi tapasztalat nélkül lett belőle filmsztár, két hét jegyesség után ment férjhez, és hosszú szünet után készül most visszatérni. 50. születésnapját ünnepli Hollywood egyik legnagyobb szépségikonja, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Félig kubai


1972. augusztus 30-án a kaliforniai San Diegóban született. Az édesapja kubai, akinek az ősei még Spanyolországból vándoroltak ki a tengerentúlra. Anyai ágon németek és britek az ősei. A színésznő elmondása szerint a családjuk „szegény, de boldog" volt, például üres üdítősdobozokat gyűjtöttek közösen, mert számított az a 20 dollár, amiért vissza lehetett váltani őket.

16 évesen lelépett otthonról


A tinédzser Diazt felfedezte egy modellügynökség, és a szülei engedélyével már 16 éves korától kezdve rengeteget élt külföldön a karrierje miatt. Többek között Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban is lakott a következő 5 évben.

Színészi tapasztalat nélkül lett belőle filmsztár


Mindenféle előzetes színészi tapasztalat vagy képzettség nélkül jelentkezett A maszk szereplőválogatására, és legnagyobb megdöbbenésére meg is kapta a női főszerepet Jim Carrey oldalán, ami egy csapásra sztárrá tette.

Rekordokat tart a gázsijaival


Ő lett a második olyan színésznő (Julia Roberts után), aki átlépte a 20 millió dolláros álomhatárt egy filmes gázsival – ez 2003-ban történt meg, a Charlie angyalai: Teljes gázzal esetében. 2013-ban pedig ő lett Hollywoodban az a színésznő, aki a valaha volt legnagyobb összeget kapta 40 éves kora felett egy filmért.

Charlie angyalai: Teljes gázzal cimű filmben átlépte a 20 millió dolláros álomhatárt egy filmes gázsival 2003-ban Forrás: AFP

Megműttette az orrát


De nem azért, ami miatt Hollywoodban a legtöbben szokták: esetében helyreállító műtétről volt szó, amit az tett szükségessé, hogy korábban már négyszer is eltörött az orra, így némileg eldeformálódott az eredeti állapotához képest.

Két hét jegyesség után ment férjhez


Nem sokat várt a házasodással azután, hogy megismerte Benji Maddent, aki a Good Charlotte nevű rockbanda gitárosa. A kapcsolatuk nyolcadik hónapjában eljegyezték egymást, majd két héttel később már össze is házasodtak, a frigy pedig azóta, immár a hetedik éve tart.

Cameron Diaz és férje, Benji Madden Forrás: Northfoto

47 évesen lett anya


2019 december 30-án született meg a kislánya, aki a Raddix Chloe Wildflower Madden nevet kapta.

Ereklyét visz haza minden forgatásról


Minden filmjének forgatásáról hazavisz a végén egy emléket, méghozzá a filmbeli karaktere által viselt cipők közül egy párat.

Könyvszerzőként is sikeres


Az utóbbi években leginkább egészségügyekkel és testtudatossággal foglalkozik. Írt két sikerkönyvet (The Body Book, The Longevity Book) is a témában, egészségügyi és biotech startupokba szállt be befektetőként, sőt még egy biobor márkát is indított.

Cameron Diaz: The Body Book Forrás: amazon.com

Nyolc éve nem láthattad filmben


2014-ben szerepelt utoljára mozifilmben, azután szünetet tartott, majd 2017-ben bejelentette, hogy visszavonul a színészi szakmától, és az anyaságra koncentrál. Szerencsére a döntése nem bizonyult véglegesnek, mert a hírek szerint szerepelni fog a Netflixre érkező Back in Action című akcióvígjátékban.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.