Az Odaát szépfiújának mindig szerencsét hoztak a démoni erők – 10 érdekesség a 45 éves Jensen Acklesről

Jensen Ackles színész magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesapja is híres színész, már kétévesen modellkedett, gumicukor és fényképezőgép mindig van nála, és zenészként is meghallgathatod. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Jensen Ackles kapcsán.

Az édesapja is elismert színész.

Jensen Ackles édesapja, Alan Ackles is színészként és szinkronhangként tevékenykedik, többek között a Walker, a texasi kopó, vagy A szökés című sorozatokból is ismerős lehet. A fiával együtt is szerepeltek Az átjáró mozifilmben és az Odaát sorozatban is.

Édesapjával együtt is szerepeltek az Odaát sorozatban Forrás: IMDb/by Liane Hentscher

Már kétévesen modell volt.

A látványosan jóképű sztár már kisbabaként is feltűnően szépnek számított, így aztán már kétéves korában fotózták hirdetések számára. Négyéves korában tévéreklámokban szerepelt, és egyre inkább érdeklődni kezdett a színészkedés iránt, az édesapja munkáit is figyelemmel kísérve. Drámaórákra viszont csak a középiskola végén kezdett el járni.

Igazi sportmániás.

Imádja a focit, a lacrosse-t, a kosárlabdát, a baseballt, szabadidejében szívesen golfozik, lovagol és búvárkodik. A középiskolában tagja volt a suli baseballcsapatának, a színészkedés előtt pedig azt tervezte, hogy sportorvoslást tanul majd az egyetemen.

Szerencsét hoznak neki a démoni erők.

A karrierjében számos alkalommal játszott olyan karaktereket, akik alvilági lényekkel kerülnek szembe, ezek a szerepek pedig gyakran meghatározónak is bizonyultak számára. Az első komolyabb sikerét jelentő Ármány és szerelem tévésorozatban a karaktere édesanyját szállta meg az ördög, Az átjáró című első mozifilmjében magát a Sátán fiát játszotta, a 15 éven át futó Odaát főszerepében pedig démonvadászt alakított.

15 éven át futó Odaát főszerepében démonvadászt alakított. Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros Entertainment Inc/ Warner Bros Entertainment Inc

A fiktív tesója a legjobb barátja.

Ackles karrierjének legfontosabb szerepe az Odaát című misztikus sorozathoz kötődik, amiben 15 éven át alakította a szörnyvadász Winchester fivérek egyikét. A sorozatbeli öccse, Jared Padalecki pedig közben a való életben is a legjobb barátjává lett.

A countryzene a kedvence.

Nem csak hallgatni szereti a countryzenét, de csinálni is. A zenész Steve Carlson közeli barátja, és két albumán is háttérvokálozott, majd 2018-ban egy közös zenekart is alapítottak Radio Company néven, ami már a második lemezénél tart.

Gumicukor és fényképezőgép mindig van nála.

Kedvenc édessége a gumicukor, és a forgatásokon mindig kell lennie néhány zacskóval a lakókocsijában. A fényképezés pedig a legfőbb hobbija, és a forgatásokon is gyakran készít művészi-dokumentarista képeket.

Szereplőtársat vett el feleségül.

Az Odaátban és a Ten Inch Hero című mozifilmben is dolgoztak együtt Danneel Harris színésznővel, aki aztán a szerelme, majd a felesége lett. 2010 óta házasok, és három gyerek, köztük egy ikerpár boldog szülei.

Jensen Ackles és Danneel Ackles Forrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk

Saját sörfőzdét birtokol.

A texasi Dripping Springsben található Family Business Beer Company résztulajdonosa, a sörfőzdét a feleségével és a sógoraival működteti. A cég neve utalás az Odaát sorozatra, aminek ugyanez (magyarul „családi ügy") volt az egyik szlogenje.

Visszatér a démonokhoz.

Jelenleg is fut a Winchesterék című sorozat, ami az Odaát előzményeit meséli el, Ackles közreműködésével: ő az egyik producere a szériának, és narrátorként is közreműködik benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.