Minden idők legmagasabb tévés gázsiját kapta: epizódonként 1 millió dollárt zsebelt be a színésznő

sorozat Phoebe Jóbarátok magazin Lisa Kudrow
Kelet-Európából származtak az ősei, orvosnak készült, valójában nem is szeret énekelni, és három évtizede szeret egy francia férfit. 60. születésnapját ünnepli a Phoebe karakterével világhírűvé vált Lisa Kudrow, akiről nem csak Phoebe kapcsán gyűjtöttünk össze különleges információkat.

Magyarországhoz is kötik a gyökerei

1963. július 30-án született Los Angelesben egy utazási ügynökségnél dolgozó anya és egy orvos apa gyermekeként. Mindkét ágon zsidók az ősei, akik a mai Belarusz, Oroszország és Magyarország területéről vándoroltak ki.

Lisa Kudrow Phoebe karakterével vált népszerűvé a nagyközönség számára. Forrás: 7e Art/Warner Bros Television / Photo12 via AFP

Nem érdemes leállni vele biliárdozni


Több sportban is kiemelkedő: tagja volt az iskolai teniszcsapatnak, egy időben pénzért is biliárdozott és híres a trükkös lökéseiről.

Orvosi kutatásokon is dolgozott


Az egyetemen pszichobiológiából szerzett diplomát azzal a céllal, hogy a kutatóorvos édesapja mellett helyezkedik el. A színészet végül elcsábította a tudománytól, de előtte így is több éven át részt vett kutatásokban, amelyek főleg a különféle fejfájások okait vizsgálták.

Kimagaslott a Jóbarátok szereplőgárdájából


1994-ben kapta meg a Jóbarátok egyik főszerepét, és 10 éven át alakította a sorozatban a bohókás Phoebe-t, világsztárrá válva. A Jóbarátok hat főszereplője közül pedig nem csak ő a legidősebb, de a legmagasabb is, pedig ő sem mondható égimeszelőnek a maga 173 centijével.

Világrekordot tartott a fizetésével


Még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült minden idők legnagyobb tévés gázsijának tulajdonosaként. A fizetése kereken 1 millió dollárra rúgott minden egyes epizódért a Jóbarátok utolsó két évadában.

Valójában nem is szeret énekelni


Hiába szeret oly nagyon dalra fakadni mások előtt a Jóbarátokban Phoebe karaktere, de ez Lisa Kudrow-ra egyáltalán nem igaz. Nem tartja jónak a hangját, így inkább csak olyan alkalomból énekel örömmel, ha ezzel poénforrást szolgáltathat.

Három évtizede tart a szerelme egy francia férfival


A francia reklámszakember Michel Stern a párja, akivel 1995-ben házasodtak össze, és akitől egy fia született. Los Angeles nevezetes Beverly Hills negyedében található az otthonuk.

Lisa Kudrow férjével, Michel Sternnel 30 éve boldog szerelemben él Forrás: Getty Images/WireImage/Steve Granitz

Hármasikrekkel tetézte a terhességét


A terhessége idején ugyanúgy szerepelt a Jóbarátokban, a sorozat írói pedig kreatív megoldáshoz folyamodtak, hogy a nagy pocakját a sztoriba építsék. A sorozatban Phoebe béranyaként hordja ki a fivére gyerekeit, akikből ráadásul három van egyszerre.

Saját sorozatot is kitalált


A Jóbarátok befejezése után producerként, íróként és főszereplőként is részt vett a saját ötletéből készült A visszatérés című sorozatban – ami épp egy olyan színésznőről szólt, aki a régi sikerszériája után készül újra a csúcsra jutni. A két évadot megélt sorozatért a legrangosabb tévés díjra, az Emmyre is többször jelölték.

Saját ötletéből készült A visszatérés című sorozat Forrás: HBO

Időbanditák mellett fog felbukkanni


Az utóbbi években leginkább az Űrhadosztály című sorozatban láthatták őt a nézők, a jelenleg is futó HouseBroken animációs szériában pedig állandó szinkronhangként működik közre. A közeljövőben érkezik tőle egy mozis horrorvígjáték (The Parenting), és egy különlegesnek tűnő produkció is, amiben az Időbanditák című kultikus nyolcvanas évekbeli ifjúsági fantasyt gondolja újra sorozatformában a fékezhetetlen agyvelejű Taika Waititi és Jemaine Clement.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.