Meghalt az első női testépítő, aki a Playboynak is modellt állt

Forrás: ZUMAPRESS.com/© 1979 by Douglas Kent Hall/Douglas Kent Hall -
Playboy fitneszprogram Lisa Lyon gyomorrák testépítő világbajnok
Elhunyt a 70 éves testépítő világbajnok Lisa Lyon. Ő volt az első női testépítő, aki a Playboynak modellt állt. Úgy tudni, Marvel egyik karakterét is ő ihlette. 

Lisa Lyon évek óta küzdött gyomorrákkal, az elmúlt héten viszont rosszabbodott az állapota, és pénteken egy San Fernando-i hospice otthonban belehalt a betegségbe. Rajongói a közösségi oldalakon is gyászolják.

Lisa többek között Arnold Schwarzeneggerrel is közösen edzett és dolgozott Forrás: ZUMAPRESS.com/© 1979 by Douglas Kent Hall/Douglas Kent Hall

Lyonnak nagy szerepe volt abban, hogy a női testépítést is elismerje a világ, amikor 1979-ben megnyerte a Testépítők Nemzetközi Szövetségének első alkalommal megrendezett női testépítő világbajnokságát. Később kiadott egy könyvet, amelyben megosztotta fitneszprogramját, hogy inspiráljon másokat, majd Playboynak pózolt. Ezt követően az 1980-as években három filmben is szerepelt, állítólag ő ihlette a Marvel Comics karakterét, Elektrát is. 2000-ben bekerült a Nemzetközi Fitnesz és Testépítés Hírességek Csarnokába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.