Horribilis összeget fizettek a Jóbarátok londoni epizódjának forgatókönyvéért egy aukción

Jóbarátok forgatókönyv Matthew Perry aukció
A Jóbarátok című vígjátéksorozat londoni epizódjának forgatókönyve 25 ezer fontért (32 ezer dollárért, több mint 11 millió forintért) kelt el egy árverésen az Egyesült Királyságban. A kezdő ár 800 font volt.

A sorozat negyedik évadának utolsó, dupla epizódja forgatókönyvének egy példányát árverezték, amelyben a sorozat egyik főszereplője, a David Schwimmer színész által alakított Ross Geller esküvőjéről szólt. A forgatókönyvet néhány héttel az 1998-as londoni forgatás után a wembleyi Fountain Studiosban találta meg egy ott dolgozó. Az ő feladata az volt, hogy jegyeket osszon a stúdióba, ahol a forgatás zajlott. A férfi először nem tudta eldönteni, hogy mit kezdeni a papírokkal, végül úgy döntött, megtartja.

Akción kelt el a Jóbarátok egyik epizódjának forgatókönyve. Forrás: NBC

Az árverést lebonyolító Hanson Ross aukciósház közlése szerint a tétel iránt óriási globális érdeklődés volt. A forgatókönyvért folytatott küzdelem során 219 alkalommal emeltek ajánlatot, és Ausztráliából, Németországból, Spanyolországból, az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból, Ukrajnából és Svájcból is érdeklődtek.

A Jóbarátok hat Manhattan környéki barát életét követi nyomon. A sorozatot 1994 szeptemberétől 2004 májusáig sugározta az NBC. Összesen 236 epizódot forgattak. A sorozat hat Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat kapott.

Október 28-án, 54 éves korában hunyt el Matthew Perry, aki Chandlert alakította a Jóbarátokban: könyvében arról is írt, hogy miért nem nézte vissza soha a sorozat epizódjait. A színész előtt sorozatbeli társai szívszorítóan búcsúztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.