fashion week tervező Zoób Kati táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unalmas az egyszínű táska-cipő párosítás, helyette egyre nagyobb szerepet kap az egyéniség, a kreativitás. A magyar tervező táskákról és trendekről mesélt a Life.hu-nak.

Zoób Kati darabjait világszerte ismerik és szeretik az egyedi kreációkra áhítozók. A tervezőasszony a Kézmű Nonprofit Kft.-vel együttműködve olyan táskákat készít, amelyek minden igényt kielégítenek: funkcionálisak, ugyanakkor remek minőségűek és divatosak.

A többi fotóért kattints a képre! Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Kati számára az öltözködés terén nagyon fontos a játékosság, ebbe pedig nem férnek bele olyan dolgok, hogy a táska és a cipő megegyező színű legyen. Szerinte persze biztonsági játékból nagyon sokan így csinálják, de ezen érdemes változtatni. Kati elárulta, hogy az új kollekció tervezésénél fontos szerepet kapott a funkcionalitás: az, hogy a táska ne csak csinos legyen, de praktikus is. Ebben a szezonban azoké a daraboké a főszerep, amikbe belefér a laptop és az iratok is. A puha, tartás nélküli táskák helyett most a keményebb anyagból készült, szögletes, tartós, jól kihasználható kreációk kapják a főszerepet, amikbe adott esetben „belefér az életünk”. A színekben két irányvonal az uralkodó: divatosak a bézs, törtfehér, szürke, fekete darabok, ugyanakkor hódíthatunk élénk színű táskákkal is. Ezek közül is a korall, a királykék és a zöld a szezon kedvenc árnyalata.

Kattints a többi fotóért! Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A tervezőnő azt is elárulta, mire figyeljünk, amikor táskát vásárolunk: "Szerintem nagyon lényeges, hogy a táska simulékony legyen. Szolgálja ki a viselőjét, de ne nyomja el. Furcsa, amikor egy törékeny fiatal nő egy hatalmas táskát cipel magával – az olyan érzést kelt, mintha elnyomná őt a kiegészítője. Vásároltam egy táskát pár hónapja egy németországi bolhapiacon: a kézzel varrott, intarziás jellegű, boríték alakú darab tökéletesen passzol hozzám.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.