Klein Dávid elindult a csúcsra

Forrás: Spar Everest Expedíció -
Mount Everest csúcstámadás oxigénpalack Klein Dávid Csomolungma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klein Dávid elindult, hogy oxigénpalack használata nélkül jusson fel a földkerekség legmagasabb hegyére. Most kell nagyon drukkolni Dávidnak!

A tervezettnél két nappal korábban, akár már május 25-én feljuthat a világ legmagasabb hegyére Klein Dávid. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint, ha nem is ideális, de a körülményekhez képest jó időjárás várható a hétvégén a Csomolungmánál. Ha oxigénpalack nélkül sikerül feljutnia a 8848 méteres Mount Everestre, Klein Dávid lehet az első hazai hegymászó, akinek sikerülhet a kimagasló sportteljesítmény. A SPAR Everest Expedíció alpinistája az északi alaptáborból indult a csúcstámadásra. Törekvéseit egy nepáli hegymászótárs, az alaptábor-vezető, az időjárás-előrejelző csapat, illetve egy helyi expedíciós ügynökség segíti – írja a sparexpedicio.hu.

Forrás: Spar Everest Expedíció

Klein Dávid május 20-án indul útnak az alaptáborból, a tervek szerint négy nappal később éri el a 3-as tábort, és nepáli idő szerint május 25-én hajnalban sikerülhet feljutnia a csúcsra mintegy 12 órás, folyamatos mászást követően.

„Dávid teljesen szabadon dönt valamennyi kérdésben a hegymászása során, a hegymászó megállapodása nem tartalmaz semmilyen kitételt a sikeres csúcstámadásra vonatkozóan, ráadásul úgy ismertük meg, mint aki felesleges kockázatot nem vállal a hírnév érdekében" – hangsúlyozta Fehér István, a SPAR kommunikációs vezetője. Hozzátette: a legfontosabb, hogy épségben hazatérjen a családjához, és csak másodlagos, hogy valóra váltsa mindannyiunk álmát.

Az élet furcsa fintora, hogy éppen ma egy éve ért fel Erőss Zsolt és Kiss Péter a Kancsendzönga tetejére. Nepáli idő szerint 2013. május 20-án 18.00-kor, több mint 24 órás mászás után a két hegymászó feljutott a 8586 méter magas csúcsra. A lefelé úton mindketten életüket vesztették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.