Két napig vonszolta magát egy sérült túrázó az ausztrál vadonban

Forrás: Shutterstock -
ausztrál túrázó vadon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két napon át vonszolta magát a földön egy balesetet szenvedett túrázó az északkelet-ausztráliai vadonban, mielőtt a mentőcsapatok kedd délután rátaláltak.

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.
"Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok" - mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

Az 54 éves Neil Parker egyedül indult túrázni a Mount Nebo hegyre (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor. Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre, amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.
Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot.

Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni"

ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.