Nincs ízlésük, és még garasoskodnak is - Kipakol a sztárok belsőépítésze

híresség otthon belsőépítészet Hollywood lakberendezés sztár lakberendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztárok ingatlanosától azt már megtudtuk, hogy mi alapján választanak otthont Hollywood legnagyobb hírességei. Most egy lépéssel tovább megyünk, és elárulunk néhány kulisszatitkot arról, hogy a már megvásárolt luxusotthonokat miként is formálják a saját ízlésükre. Az amerikai Cosmopolitan négy olyan belsőépítészt interjúvolt meg, akiknek ügyfelei között körberajongott zenészek, színészek és rendezők mozognak, az alábbiakban az ő tapasztalataik következnek. Az interjúalanyok - híres ügyfeleik érdekében - anonimitást kértek.

Az interjúalanyok:

"A tervező" székhelye Los Angeles, és többnyire felkapott zenészeknek dolgozik.

"B tervező" székhelye szintén Los Angeles, ügyfelei között divattervezők, legendás dívák és színészek vannak.

"C tervező" székhelye New York, és több mint 20 éves tapasztalattal bír. Ahogyan fogalmazott, az ügyfelei mind nagyon kifinomultak és nagyon jó ízlésűek.

"D tervező" székhelye New York, 25 éve dolgozik a szakmában, és épp most fejezte be a felújítást egy híres sorozatszínésznő fürdőszobáján.

  • A hírességek nagyon óvatosak a pénzügyeikkel kapcsolatban. "Ritkán találkozom személyesen a nagy nevekkel, a pénzügyeiket ugyanis menedzsereik és tanácsadóik kezelik" - nyilatkozta A tervező. "Sokan azt várják, hogy a népszerűségüknek köszönhetően kedvezményeket vagy akár ingyenmunkát kaphatnak, de vannak az érzelmi költekezők is, akik bármit képesek megadni a vágyott megjelenésért."
Forrás: Dreamstime
  • A fiatal, frissen befutott hírességekkel is tudni kell bánni. "Ők talán még óvatosabbak a pénzköltéssel kapcsolatban, mivel - bár már befutottak - nem tudhatják biztosra, hogy meddig fog tartani a sikerük" - meséli C tervező. "És azt is észrevettem a fiatal sztároknál, hogy az ő döntésüket még nagyban befolyásolja a baráti társaságuk ízlése."
  • Nem minden híresség milliárdos, és nem minden milliárdos híresség. B tervező azt mondja, hogy ő gyakran elfelejti, hogy "a hírességeknek általában nincs annyi pénzük, vagy nem szeretnének annyit költeni, mint más ügyfelek. Néha bizony elég garasoskodók, ezért valódi kihívás megadni nekik azt a színvonalat, amire vágynának."
  • Egy híresség még a legnevetségesebb dolgot is megengedheti magának. B tervezőnek volt, hogy háromszor is át kellett építtetnie egy medencét azért, mert a csempe árnyalata nem az a szín volt, amelyet a híresség korábban elképzelt. D tervező egyik ügyfele pedig kitalálta, hogy a fürdőszobájának minden falát tükörből szeretné megcsináltatni. "A fürdőszobában minden egyes felületnek tükörnek kellett lennie, a padlótól a mennyezetig. Elég ijesztő volt"
Forrás: Dreamstime
  • A hírességek háziállatait sem lehet kihagyni a tervezési folyamatból. "Egyszer kellett terveznem egy igazi luxusterráriumot egy hüllőnek" - meséli C tervező. De kellett már terveznie különleges zuhanyzót kutyának és egy egyedi tervezésű szekrényt az ügyfél jojógyűjteményének.
  • Az, hogy valaki egy világsztár, még nem jelenti azt, hogy az ízlése is jó. "A sztárok általában különcködnek" - mondja D tervező. "Volt egy híresség, aki csillogó arannyal szerette volna bevonni a garázs belsőterét azért, hogy amikor kihajtanak az autójukkal, akkor a kocsi arany fényben pompázzon. Nos, elutasítottam ezt a munkát." De C tervező is belefutott már hasonló történetbe: "Az emberek gyakran nem túl körültekintőek, például olyan bútort akarnak, amely arányaiban nem illik az adott helyre, túl nagy, vagy túl kicsi. De van, hogy a színek terén rugaszkodnak el túlságosan a valóságtól, és olyan árnyalatot választanak, amelyik önmagában jól néz ki, de egyáltalán nem illik az adott térhez."
A világ legdrágább otthona valaha királyi rezidencia volthttp://www.life.hu/otthon/20160913-villa-les-cedres-a-vilag-legdragabb-otthona.htmlHa van a malacperselyedben egy milliárd dollár, azaz körülbelül 290 milliárd forint, akkor tiéd lehet a világ jelenlegi legdrágább lakóingatlana - vagyis egészen pontosan, ha hozzádobsz még potom 100 milliót, ami ilyen magaslatokban már úgyis szinte aprópénznek számít. Otthon--Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160912-a-legszebb-filmes-hazak-masodik-resz.htmlFilmes otthonokból sosem elég, legalábbis mi imádjuk mozizás közben – a szereplők játékán kívül – a helyszíneket, a díszletet is vizslatni. Éppen ezért jöjjön hát korábbi cikkünk folytatása! OtthonOrigoÁmulatba ejtő képek a világ legszebb városi parkjairólhttp://www.life.hu/otthon/20160909-a-vilag-legszebb-nagyvarosi-parkjai.htmlBár a fák levelei lassan lehullanak, és a virágok is készülődnek téli álmukra, mi még maradjunk egy kicsit a nyárban - nézegess velünk csodálatos képeket a világ legszebb városi parkjairól. OtthonOrigoÚj magaslatokra törve - Luxusotthonok sziklákba vájvahttp://www.life.hu/otthon/20160909-lelegzetelallito-kilatas-sziklakra-epitett-otthonokbol.htmlHa valaki tériszonyos, akkor valószínűleg nem az alábbi luxusvillák között fogja megtalálni álmai otthonát. Ha viszont rajong a káprázatos panorámákért, akkor ezekbe az ingatlanokba garantáltan első látásra beleszeret majd - jöjjenek a sziklákra épített otthonok. Otthon--Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160829-hatborzongato-helyek-amikrol-biztosan-nem-hallottal-masodik-resz.htmlFélelmetes vagy inkább lélegzetelállító? Bizarr vagy bámulatos? Nézd végig az alábbi különös helyeket, és döntsd el magad! OtthonOrigoBizarr és hátborzongató – Különös helyek a világbanhttp://www.life.hu/otthon/20160822-hatborzongato-helyek-amelyekrol-meg-biztos-nem-hallottal.htmlEmberi csontok, haláli babafejek és egy sugárzó szellemváros – nem is gondolná az ember, milyen különös, már-már bizarr helyek vannak a világ különböző pontjain. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.