Az internet legjobb helye - A gyönyörű, elhagyatott kastélyok Instagram-oldala

Forrás: abadonedhudsonvalley.com/Andy Milford -
elhagyatott elhagyott épületek kastély elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Abandoned Hudson Valley (magyarul az Elhagyatott Hudson-völgy) nevű Instagram-oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse a New York állambeli Hudson-völgy lakatlan és elfeledett épületeit. 

Ha érdekel a téma, érdekes végigböngészni az összes képet, mi most a kedvenc elhagyatott kastélyunkat fogjuk egy kicsit részletesebben bemutatni.

Forrás: abadonedhudsonvalley.com/Andy Milford

1853-ban Elizabeth Schermerhorn Jones egy 24 szobás, gótikus kúriát építtetett New York államban, amely a Wyndclyffe Rhinebeck nevet kapta. George Veitch építész tervezte, és egy 32 hektáros birtokon terül el. Elizabeth rokonsága az elkészült épület láttán irigykedni kezdett a nőre, így több családtagja is saját, káprázatosabbnál káprázatosabb kúriát építtetett a Hudson-völgyben.

Az épületnek az évtizedek alatt számos tulajdonosa volt már, köztük a híres amerikai regényíró, Edith Wharton nagynénje is. A nagy gazdasági világválság után azonban az aktuális tulajdonos már nem engedhette meg magának a kastély fenntartását, az 1950-es évek óta senki nem lakta, és szépen lassan teljesen elhagyatottá vált.

Forrás: abadonedhudsonvalley.com

Az elmúlt hetekben azonban egy halvány reménysugár csillant meg arra vonatkozólag, hogy az épület hamarosan talán újra régi fényében fog tündökölni. Egy árverésen néhány hete ugyanis ismét új gazdája lett a kastélynak, és bár a kilétéről nem tudni, de remélhetőleg renoválni és nem rombolni szeretné majd a gyönyörű épületet.

/1610/Wyndc2016108105829Álomotthonok – Türkiz álom a belvárosbanhttp://www.life.hu/otthon/20161006-alomotthonok-sorozat-flamingo-interiors-takacs-anna-es-szabo-peter-altal-tervezett-luxusotthon.htmlA klasszikus és a modern találkozása egy egyedileg kialakított budapesti luxuslakásban – Álomotthonok című sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek munkáját mutatjuk be. Otthon--A hónap színe: a merészen hívogató borvöröshttp://www.life.hu/otthon/20161005-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-borvoros-marsala.htmlA mély vörösben pompázó őszi falevelek inspiráltak bennünket október hónap színe kiválasztásában. A borvörös, vagy ahogyan gyakran hívják, a marsala egy igen meleg tónusú, testes színárnyalat. Otthon--Életek, kultúrák, hálószobák – Egyetlen felvételenhttp://www.life.hu/otthon/20161003-my-room-project-fotororozat-idegen-emberek-haloszobairol.htmlValld be, ugye, néha te is szívesen bekukucskálnál idegen emberek hálószobájába? Nos, ennek a bizarr vágyadnak most utat engedhetsz – hála egy dél-afrikai fotós meglepő sorozatának. OtthonOrigoA Flintstone család után szabadon - Senkinek nem kell a bizarr luxusvályogházhttp://www.life.hu/otthon/20160930-enkinek-nem-kell-a-bizarr-luxusvalyoghaz-flintstone-haz.htmlEgy igen egyedülálló ház várja új gazdáját a San Francisco vonzáskörzetébe tartozó, jómódú Hillsborough városában. Az ingatlan közel egy éve került a piacra, és mind ez idáig senkinek nem tetszett még meg. Otthon--Íme, öt tökéletes szobanövényhttp://www.life.hu/otthon/20160928-5-noveny-amelyek-tokeletes-a-lakasban-tartashoz.htmlBár a zöldellő fák és színpompás virágok odakint szép lassan téli álomba merülnek, otthonod falai között a hideg hónapokban is tovább kertészkedhetsz. Az alábbiakban öt olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek sok odafigyelést, és akár a legzordabb körülmények között is képesek vígan eléldegélni. OtthonOrigoKámforrá vált vendégek, omladozó épületek – Szellemszállodák a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20160926-lepusztult-szellemhotelek-a-vilagban.htmlGazdasági válság, atomkatasztrófa vagy éppen katonai puccs – nem mindennapi okok vezettek az alábbi, egykoron tündöklő luxushotelek lepusztulásához. Elhagyatott szállodákra a világ számos pontján bukkanhat az ember, az enyészeté lett épületek falai mögött pedig izgalmas, sok esetben igen elszomorító történetek lappanganak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.