kolumbiai drogbáró Pablo Escobar luxushotel Medellín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél pár napot eltölteni egy kellemes szállodában, mely különbözik az összes többitől? Válaszd a kolumbiai kábítószerkartell fejének egykori birtokát, mely ma Casa Malca néven őrzi Pablo Escobar szellemét.

A Tulumban található birtokra, Escobar halála után senki sem tartott igényt. 1993 és 2012 között csupán egy elhagyott ház volt, majd jött Lio Malca és mert nagyot álmodni; a kilencszobás főépülettel együtt, egy 35 lakosztályos szállodát alakított ki.

Pablo Escobar Forrás: AFP

A kokainkirály

A drogbáró, aki saját luxus börtönt építetett magának - örömlányokkal, játékteremmel és bárral -, a kokain piac közel 80%-át tartotta a kezében. Bár szegény családból származott, 35 éves korára ő lett a világ egyik leggazdagabb embere, a heti 420 millió dolláros bevételével. A köznép szerette, a rendőröket megvette, akivel pedig pénzzel nem tudott szót érteni, azt megfenyegette vagy kivégeztette. Az USA éveken át vadászott rá, végül 1993-ban, elfogása közben agyonlőtte egy amerikai-kolumbiai elit alakulat. Arról, hogy ezt ő maga provokálta ki - „Inkább egy sír Kolumbiában, mint egy börtöncella az Egyesült Államokban." -, netán az eljárás szükséges velejárója volt, vagy épp parancsba kapták az ügynökök, hogy ne élve fogják el, máig folyik a találgatás.

A Casa Malca berendezése és design elemei ugyan újak, de egész biztos, hogy elnyernék a Medellín kartell vezetőjének tetszését. A színek, a formák, a műtárgyak, mind Pablo ízlését tükrözik. Akadnak azonban autentikus részletek, melyek még az Escobar-korszakból maradtak; ilyenek például az üdülőhely golyóálló falai.

A vendégek hozzáférhetnek a privát fehér homokos strandhoz, élvezhetik a gyönyörű és hatalmas kertet, a három medencét és azt a mérhetetlen, ám mégis élhető luxust, amit Pablo Escobar képviselt.

Nem a Casa Malca az egyetlen hátrahagyott ingatlan, mely a kolumbiai drogbáró nevéhez köthető, a legtöbbet kifosztották, romos állapotukkal senki sem törődik.

/1708/A_kol201781018743

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.