Így kell helyesen mosni a cipőket mosógépben

Forrás: Shutterstock -
mosógép cipő tisztítás mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cipők kimosása sok időt megspórol, de nem mindegy, hogy hogyan csináljuk: ezeket a szabályokat kövesd. 

A mosógép elvégzi helyettünk a cipők tisztítását, de nem mindegy, hogy csináljuk. Nem lehet minden cipőt ugyanis bedobni a gépbe: a bőrből készült lábbeliket például tilos. Nagy eséllyel károsodnak ugyanis a mosás és centrifuga alatt, ahogy a szatén vagy selyemből készült vagy azzal díszített lábbelik is.

Így kell helyesen mosni a cipőket a mosógépben Forrás: Shutterstock

A többi cipőt pedig nem árt előkészíteni: érdemes átdörzsölni, és a nagyobb szennyeződéseket eltávolítani a szövetről és a talpról is. Fontos védeni a cipőket: mosózsákot is használhatunk, hogy védjük a cipőt a dobtól, de ha az nincs, egy párnahuzat is megteszi. Hogy elkerüljük a ütődést, törölközőket is dobhatunk a cipő mellé. 30 foknál nem szabad magasabb hőmérsékletet beállítani, és még véletlenül sem szabad szárítógépet használni.

Nem lehet eladni ezt a kísértetjárta angliai otthont – fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190613-nem-lehet-eladni-ezt-a-kisertetjarta-angliai-otthont.htmlA tulajdonos elmenekült abból az angliai otthonból, amely állítása szerint tele van kísértetekkel. OtthonOrigoÁtalakítanád az otthonod? Használd az analóg színeket!http://www.life.hu/otthon/20190611-atalakitanad-otthonod-hasznald-az-analog-szineket.htmlKépzelj el egy csodás naplementét, a tenger hullámzását, az erdők zöldjét. Szívesen beengednéd ezeket a csodákat az otthonodba is? Az analóg színskála nagy segítségedre lehet ebben, hiszen így lakberendezői előképzettség nélkül is harmonikusan alkothatod meg a szobáid színeit. OtthonOrigoKertészkedés a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20190610-kerteszkedes-a-globalis-felmelegedes-ellen-es-a-kornyezetvedelem-szellemeben.htmlA kertünkben lévő növényekkel anélkül csökkentjük a levegő szén-dioxid-tartalmát és egyben növeljük az oxigénszintjét, hogy lényegi dolgot nem is tettünk. Ám némi odafigyeléssel és tenni akarással ennél sokkal többre vagyunk képesek. Kerted gondozása legyen környezetvédelmi hobbi is egyben. A fenntartható jövő megalapozása és a globális éghajlatváltozás megállítása kicsiben kezdődik, légy te is ennek részese! Mit tehetsz? Mutatjuk! OtthonOrigo4 dolog, amivel titokban megbetegíthet az otthonodhttp://www.life.hu/otthon/20190610-4-dolog-amivel-otthonod-titokban-megbetegithet-por-bakteriumok-atka.htmlMég a legtisztábbnak tűnő otthonokban is leshetnek ránk olyan veszélyek, amelyek alattomosabbak a falból kilógó vezetékeknél. Te sem akarod megbetegíteni a családtagjaidat? Nos, ebben az esetben vedd fontolóra a most következő intelmeket és légy alaposabb, ha takarításra kerül a sor. OtthonOrigoPécsi Ildikó unokája, Csaba újra visszafoglalta a házat, amiből kilakoltattákhttp://www.life.hu/otthon/20190613-pecsi-ildiko-unokaja-csaba-ujra-visszafoglalta-a-hazat-amibol-kilakoltattak.htmlKilakoltatták Pécsi Ildikó ingatlanából a színésznő unokáját, Csabát. A fiatal férfi nem tágított, visszfoglalta az ingatlant. Pécsi képviselője újra zárat cseréltetett, ám Csaba most ismét beköltözött. Otthon--Hihetetlenül extrém beltéri lépcsők - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190610-hihetetlenul-extrem-belteri-lepcsok-fotok.htmlEgy többszintes házban elkerülhetetlen legalább egy lépcső beépítése. Ám miért ragaszkodnánk a megszokott, átlagos kialakításokhoz? A most következő hihetetlenül egyedi lépcsők nyújtsanak inspirációt, hiszen ezek mindegyike már önmagában egyfajta belsőépítészeti remekmű, tehát nem csupán funkcionális, de esztétikai értékkel is bírnak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.