Csányi Sándor színész Koltai Róbert diós beigli Gryllus Dorka szavazás mozibemutató mákos beigli bejgli Geszti Péter filmszínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu száguldó riportere, Katz Dávid ezúttal a magyar mozi sztárjait faggatta arról, melyik bejgli a kedvencük: a mákos vagy a diós.

Koltai Róbert a mákosra esküszik, Csányi Sándor viszont kifutna a világból a máktól, mert keserű. Geszti Péter praktikus oldaláról közelíti meg a kérdést, a színészek között felbukkanó magyar politikus viszont kiegyensúlyozott módon nem dönt a kérdésben.

Erdélyi Mónika adventi tippje december 5-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Az aztékok kincse - a vanília
"A karácsonyi sütemények egyik fő fűszere a vanília. Nálunk a legjobb minőségű fekete hüvelyek Bourbon Vanília elnevezéssel (a név az egyik legjobb termelőország, Réunion - korábban Bourbon - nevéből jön), légmentesen lezárt csövecskékben kerülnek forgalomba. Ha jól megnézzük a hüvelyek felületét, finom kristályokat látunk rajtuk, az a vanillin nevű aromaanyag és egyébként garancia a jó minőségre. A legjobb ízhatást vaníliakivonat használatával érhetünk el. Aki kedvet érez hozzá, elkészítheti otthon is: kell hozzá egy üveg (7,5 dl) jó minőségű vodka és 8-10 hüvely vanília. A vaníliarudakat felhasítva beletesszük a vodkásüvegbe és 3-4 hétig sötét, száraz helyen tároljuk. Hetente egyszer összerázzuk. Gyönyörű borostyán színű lesz és illatos. Önmagában nem jó ízű, de a süteményeknek, krémeknek fantasztikusan intenzív vaníliaaromát ad. Ahogy fogy, az alkohol és a vanília is folyamatosan utántölthető."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.