Vágás, festés, szőkítés - ezekkel ne próbálkozz házilag

haj szépségápolás szépség Testről és lélekről fodrász házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elméletileg fodrászhoz a karantén ideje alatt is lehet menni, sőt május 4-től vidéken jelentősen enyhültek a járvánnyal kapcsolatos szabályok, ám előfordulhat, hogy - Covid-19 ide vagy oda - egyébként sincs időnk vagy lehetőségünk eljutni a szalonba, pedig már nagyon szeretnénk. Ilyenkor kétségbeesetten nézegetjük a frizuránkat a tükörben, miközben az agyunk alternatív megoldások után kutat.
Forrás: Giphy
Forrás: Shutterstock
Forrás: YouTube

Ha az eddigiekkel kapcsolatban – rossz kivitelezés esetén - a katasztrófa szó hangzott el, akkor ennél a lehetőségnél a "gigamegakatasztrófa" lebegjen a szemed előtt. De tényleg! A szőkítés nem játék. Bármilyen lenövés elviselhetőbb, mint a csomókban hulló hajkorona vagy a foltokban – netán teljesen - kopasz fej látványa. Hacsak nem ez a célod, de azt egyszerűbben, egy borotvával is kivitelezheted.

A szőkítésnek megvannak a maga aranyszabályai,

amelyekkel valószínűleg nem vagy tisztában. Például nincs kőbevésett hatóidő, a különféle szőkítők különféle erősségűek, ahogy az összetevők keverési aránya is gyakorlatot igényel. A nem megfelelően kiválasztott szőkítő pedig nagymértékben roncsolhatja a hajat, sőt a haj elvesztéséhez is vezethet. Ezzel az eljárással egyszerűen nem éri meg otthon kísérletezni, mert míg a frufru visszanő, a nem megfelelőre színezett vagy foltos hajfestést pedig még rendbe tudja hozni a fodrász, addig egy elrontott szőkítést már egyáltalán nem biztos.

Mindenki higgye el, hogy a fodrász nem véletlenül tanult évekig, mire ollót ragadhatott vagy festékes tubust, a szakmának megvan a maga csínja-bínja, amelyeket ha nem ismerünk, többet ártunk magunknak, mint amennyit használunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.