retro tv film sorozat sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 



1. Peter Gilmore


Az Onedin család a BBC brit televíziós sorozata, a XIX. századba kalauzoló kalandos romantikus történet, amely 1971-1980 között készült. Magyarországon az 1970-es, 80-as években aratott osztatlan sikert. Érdekessége, hogy James Onedin megszemélyesítője 1987-ben feleségül vette Anne Stallybrass színésznőt, aki a sorozatban is a feleségét játszotta.


2. Telly Savalas


A népszerű bűnügyi sorozat, a Kojak 1973-1978 között élte fénykorát az Államokban, hozzánk csak évekkel később jutott el. A görög származású Theocrates "Theo" Kojak és nyalókája a retró korszak egyik gyöngyszeme volt. 2005-ben a készítők ismét megpróbálták feléleszteni a sorozatot Ving Rames főszereplésével, de Telly nélkül biztos volt a bukás - a kísérlet egy évadot élt meg.




3. Barry Newman


Az olasz gyökerekkel büszkélkedő ügyvéd, Tony Petrocelli kalandjait mutatta be anno a sikeres tévésorozat. A képsorokat Amerikában 1974-1976-ig forgatták, nálunk az 1980-as években vetítették nagy sikerrel a krimit, amelyet a szövevényes bűnügyek és fifikás tárgyalótermi csatározások tettek izgalmassá.




4. Horst Tappert


1974 és 1998 között izgulhattunk azon, hogy Derrick felügyelő és segédje hogyan boldogulnak a München környéki bűnesetek megoldásában. A 281 részből álló sorozat óriási népszerűségnek örvendett, és több mint 100 országban vetítették világszerte. A horgászatért és vadászatért rajongó színész 2008-ban hunyt el.




5. Larry Hagman


Valószínűleg ő a legismertebb sorozatsztár messze földön, hiszen a fifikás Jockey Ewing óta kedveljük annyira a rosszfiúkat. A Dallas Amerikában 1978-1991 között készült, itthon 1990-1997 között volt először látható. Igen sokan izgultunk péntek esténként a texasi olajmágnások piszkos pénzügyekben, csalfa férjekben és whiskyben bővelkedő életének alakulásán.





6. Ljubiša Samardžia


A legendássá vált jugoszláv sorozat, a Forró szél hűen megrajzolt karaktereivel mutatja be a 70-es évek világát. Először 1984-ben sugározták a fülbemászó dallamokban bővelkedő sorozatot, mely kétségtelenül igen divatossá tette a pepitakalapot. A csetlő-botló Surda és barátainak kalandjai még ma is mosolyt csalnak azok arcára, akik előtt a sorozat máig ismeretlen volt.






7. Tom Selleck


A ma hatvanöt éves színész 1980-1988 között nyolc évadon keresztül játszotta a minden rejtélyt megoldó Thomas Magnum magánnyomozó szerepét. A Hawaiin forgatott krimisorozat legfőbb ismertetőjelei kétségtelenül a piros Ferrari, a híres bajusz és az egzotikus lányok voltak. Mindenesetre mi szerettük nézni vasárnap délutánonként.





8. Götz George


A Tetthely főszereplője neves színészcsaládból származik, ő formálta meg 1981-1991 között a sármőr Horst Schimanski felügyelőt. Götz jellegzetes arcára a sorozat mellett a német westernfilmekből is emlékezhetünk - olyan kultikus Karl May regények filmváltozatában játszott főszerepet, mint Az Ezüst tó kincse vagy a Winettou.





9. Görbe Nóra


Eleinte cseppet sem lelkesedett a Magyar Televízió a verekedős rendőrlány ötletéért, de azért adtak egy esélyt Gát György rendezőnek. A Linda c. sorozat végül elsöprő sikert aratott, 1984-től több szezon is készült belőle, hiszen a nézők imádták a talpraesett rendőrnő igazságosztó módszereit és a remek színészekből álló - Szerednyei Béla, Bodrogi Gyula, Pécsi Ildikó - szereplőgárdát.





10. Nemcsák Károly


A Szomszédok minden idők legnépszerűbb magyar tévésorozata - a gazdagréti lakótelepi panelház lakóinak életét bemutató sorozat 1987-1999 között volt látható első ízben a Magyar Televízió műsorán. Vágási Feri a sorozat egyik központi figurája volt - béketűrésével és lojalitásával próbálta enyhíteni a sokszor aggódó szomszédainak mindennapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.