Tálcán kínálják Vilmost a terroristáknak: Veszélyben a herceg élete

Forrás: AFP/Stefan Rousseau -
életveszély helikopter terrorizmus Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg egy ideje újra mentőhelikopter-pilótaként dolgozik, de most nem áll a katonaság védelme alatt, így terrorista veszélynek van kitéve.

A terroristák egy három dollárba kerülő mobilalkalmazás segítségével bármikor le tudják követni a herceget, hívta fel a figyelmet egy biztonsági szakértő. Az alkalmazás megmutatja, a herceg merre repül helikopteren.

Forrás: AFP/Stefan Rousseau

A Flightradaron bármilyen légijárművet valós időben lehet követni, kivéve a katonai gépeket. Vilmos herceg helikoperét, az Anglia Two-t is bárki megfigyelheti. Vilmos herceg hetente hat napot tölt a járműben, és köztudott, hogy merre szokott vele repülni.

A szakértő szerint ezzel szinte tálcán kínálják Vilmost a terroristáknak, és egy ilyen gépet nem túl bonyolult levadászni még a legegyszerűbb fegyverekkel sem.

Mikor a hír kiszivárgott, a Flightradarról eltűnt a helikopter, azonban más hasonló alkalmazásokon továbbra is látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.