Hosszú Katinka úgy döntött, a szülés után nem tér vissza

Forrás: Sputnik/Maksim Bogodvid -
úszás családalapítás Hosszú Katinka karrier gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka elárulta, ha családot alapít, többé nem tér vissza az úszáshoz.

Hosszú Katinka tavaly töltötte be 30. életévét és immár hónapok óta boldog párkapcsolatban él szerelmével, Mátéval, ám egyelőre még nem döntötte el, mikor szeretne gyermeket vállalni. Egy azonban biztos: ha eljön az ideje a családalapításnak, többé nem tér vissza az úszáshoz, csakis az anyaságra koncentrál.

Amint elérkezettnek látom az időt a családalapításra, a szülés után nem fogok visszamenni úszni. Tudom, hogy a nagyvilágban rengeteg példa akad arra, hogy profi úszónők ugyanúgy versenyszerűen folytatják a versenyzést, miután szültek és anyává váltak, én azonban nem szeretnék közéjük tartozni. Ennek egyszerű oka van: maximálisan szeretnék a családomra koncentrálni, nem akarok elvenni tőlük tartalmas, érdemi időt. Pontosan tudom, mennyi edzésre van szükségem ahhoz, hogy a világon a legjobb úszó legyek, ez pedig elvenné az időt a családomtól. Nem szeretnék az az édesanya és feleség lenni, aki naponta 8-10 órát távol van a családjától. Az rengeteg kiesett idő, amit anyaként nem tudnék pótolni" – nyilatkozta a hot! magazinnak.

Hosszú Katinka Forrás: Sputnik/Maksim Bogodvid

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.