5 film és sorozat, amit vétek volna kihagynod áprilisban

CHALLENGERS (2024)
Collection ChristopheL via AFP - WARNER BROS. - METRO-GOLDWYN-MAY
filmajánló sorozat mozi
Magyar animáció mesél a rendszerváltás fiataljainak vonatos csínyeiről, belepillanthatunk Amy Winehouse tragikus életébe, Robert Downey Jr. pedig egy kémsorozatban változik át. Íme, a legígéretesebb áprilisi premierek!

Hogyan szexeljünk? (How to Have Sex)

Hazai mozis bemutató: április 4.

Tinédzserek bulizásáról és szüzességelvesztéséről szól, mégsem egy átlagos tinivígjáték a cannes-i fesztiváldíjas, brit Hogyan szexeljünk? Sőt, nem is vígjáték, akármilyen harsányan is indul, és akármilyen szórakoztatóak is a főhősei. Egy idő után ugyanis abba pillanthatunk bele, mi zajlik ilyenkor a felszín alatt. A mozikban ráadásul kísérőfilmet is kapunk mellé: Buda Anna Flóra szintén Cannes-ban díjazott, 27 című animációs kisfilmjét.

Kék Pelikán

Hazai mozis bemutató: április 4.

Magyar animációs filmből egy másik, egészestés is a mozikba kerül ebben a hónapban, és ez sem a gyerekeknek szól. Csáki László rendezése egészen különleges formai és műfaji kombináció: rajzolt dokumentumfilm, ami egy rendszerváltás környékén kiépült nevezetes jelenségnek, a hamisított nemzetközi vonatjegyek esetének ered a nyomába.

Back to Black (Back to Black)

Hazai mozis bemutató: április 11.

A tragikusan fiatalon elhunyt zenészek hírhedt klubja, a 27-esek legutóbbi világhírű tagja Amy Winehouse lett, amikor alkoholmérgezésben elhunyt az ominózus életkorban. A csillogóan tehetséges énekesnő villámgyorsan vált sikeressé, majd ejtették őt rabul a szenvedélybetegségek és étkezési zavarok. A róla szóló életrajzi film rendezője az a Sam Taylor-Johnson, akinek nem csak A szürke ötven árnyalatát, de a John Lennon fiatal éveiről szóló filmet is köszönhetjük.

A szimpatizáns (The Symphatizer)

Hazai tévés bemutató: április 15. (HBO)

Első ránézésre nehezen ismernénk rá Robert Downey Jr.-ra az HBO új minisorozatában, amely a vietnámi háború végnapjaiban játszódik, a főhőse pedig egy félig francia, félig vietnámi kém. A sorozat Viet Thanh Nguyen magyarul is olvasható, Pulitzer-díjas regénye alapján készült, és a rendezői székében is olyan nagyágyú ült, mint az Oldboy vagy A szobalány révén ismert Chan-wook Park.

Challengers (Challengers)

Hazai mozis bemutató: április 25.

A hazai mozik vásznain a Dűne második részével is épp szereplő új hollywoodi üdvöske, Zendaya áprilisban teniszszoknyában is elénk libben. A kortárs filmművészet egyik kiemelkedő alkotója, az olasz Luca Guadagnino (Szólíts a neveden, Sóhajok) rendezésében egy teniszvilágban játszódó szerelmi háromszögtörténet kap különös fordulatokat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.