Budapest, te csodás - Hollywoodi sztárok, akik beleszerettek a magyar fővárosba

Tom Hanks
LOIC VENANCE / AFP - AFP
Budapest forgatás sztárok
A budapesti lakosok most Blake Lively-val és Ryan Reynolds-szal futhatnak össze a belváros utcáin, a sztárpár és négy gyermeke ugyanis a fővárosba érkezik. Számos hollywoodi sztár felbukkant már Budapesten, és többségüket teljesen elvarázsolta a város szépsége.

Jó pár évvel ezelőtt egy budapesti szórakozóhelyen kértem egy italt, és mikor oldalra néztem, észrevettem, hogy Jeremy Irons támasztja a pultot mellettem. El sem akartam hinni, hogy egy ekkora világsztár olyan lazasággal ácsorog mellettem, mintha csak a szomszéd srác lenne a liftből.  

Egy másik alkalommal, szintén fővárosi szórakozóhelyen arra lettem figyelmes, hogy Jamie Foxx felment a DJ pultba, és megkérte a lemezlovast, hogy kicsit hadd pörgesse ő a zenét. Felejthetetlen élmény volt az Oscar-díjas színész kedvenc számaira bulizni. De összefutottam már Budapesten Jude Law-val, Antonio Banderast pedig lehetőségem nyílt munka közben megfigyelni. Ám nem csak én vagyok ilyen szerencsés. Sok fővárosi lakos találkozik hollywoodi sztárokkal, hiszen számos nemzetközi filmes produkció forog hazánkban. Így szép számmal látogatnak hozzánk világhírű színészek is. Meg sem lepődtem, amikor egy kávézóban dolgozó barátnőm remegő hangon hívott fel: „Most szolgáltam ki Hugh Jackmant! Majdnem ráöntöttem a cappuccinót, úgy remegett a kezem! Brutálisan jóképű!” 

Imádják a magyar fővárost 

Sokan teljesen rá is pörögnek a világsztárokra, és a szállodájuk előtt várják a hírességeket. Nem csoda, hogy most Ryan Reynolds és Blake Lively is teljes diszkréciót kért, hiszen gyermekeiket nem szeretnék kitenni a médiafelhajtásnak. A sztárpár egyébként Reynolds új filmjének forgatására érkezik a fővárosba. A Mayday című akciófilm eddigi jeleneteit Montrealban, valamint San Diegóban rögzítették, most pedig egy hónapon keresztül hazánkban dolgozik a stáb. Reméljük azonban, hogy a feszített munkatempó mellett a Reynolds-nak és családjának lesz ideje körbenézni, hiszen azok a világsztárok, akik megismerik Budapestet, mind elismerően nyilatkoznak gyönyörű fővárosunkról.  

Ryan Reynolds és Blake Lively hamarosan Budapestre érkezik
Ryan Reynolds és Blake Lively hamarosan Budapestre érkezik
Forrás: Getty Images 

Lássuk, kik azok, akik teljesen beleszerettek Budapestbe!  

Tom Hanks attól volt elájulva, hogy Budapesten éjszaka is sok fiatal sétál. „Lenyűgözött, hogy az emberek itt ilyen biztonságban élnek. ... Bár szerintem San Francisco a világ legszebb városa, azt kell mondanom, Budapest nincs lemaradva mögötte” - nyilatkozta. 

Antony Hopkins két hónapot töltött a magyar fővárosban egy forgatás miatt, de saját bevallása szerint nem telt el úgy nap, hogy ne sétált volna át valamelyik hídon Pestről Budára. Imádta a Budai Várat is, ahol egy kicsi könyvesboltba rendszeresen betért. „Sokszor megfogalmazódott bennem, hogy Budapest a legszebb hely, ahol életemben jártam” - áradozott egy interjúban.  

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins a világ egyik legszebb városának tartja Budapestet.
Forrás: Getty Images/David Livingston

Angelina Jolie forgatott és rendezett is már Budapesten. Ő is több interjúban megemlítette, hogy mennyire közel áll a város a szívéhez.  

Jeremy Irons szintén hónapokat töltött nálunk, és motorkerékpáron fedezte fel Budapest környékét. A fővárosban pedig leginkább a Dunaparton szeretett sétálni. „Nehéz dolog megismerni egy város lelkét, de ha elindulunk a Dohány utcai zsinagógától az Operaház felé, felfedezhetjük Budapest csodálatos szépségét” - nyilatkozta korábban a New York Timesnak, amikor kedvenc budapesti helyeiről beszélt.

Jeremy Irons
Jeremy Irons nagy belvárosi sétákat tett, a főváros környékét pedig motorral járta be.
Forrás: Shutterstock / Denis Makarenko

Scarlett Johansson, aki a Fekete Özvegy forgatásai után szintén motoron fedezte fel a várost, Jimmy Fallon műsorában mesélt Budapestről, és arra is megtanította a műsorvezetőt, hogyan kell helyesen kiejteni a város nevét. 

Katy Perry a Firework videoklipjének forgatása után írta ki a Twitterre: „Szerelmes vagyok Budapestbe!” 

Katy Perry
Katy Perry Firework című videoklipjében Budapest legszebb helyeit mutatja be.
Forrás: Shutterstock.

Will Smith-t olyannyira lenyűgözte a város, hogy még a Lánchíd tetejére is felmászott, majd táncra perdült, az apák napját pedig a Széchenyi István téren ünnepelte a gyermekeivel. Az erről készült videókat ezrek lájkolták a közösségi médiában, és a színész példáját követve sokan megpróbálták megmászni a Lánchidat. „A családommal jól éreztem itt magam, és a Gemini Man óta már háromszor voltam itt. Nagyon szeretem ezt a várost" - nyilatkozta korábban az Origonak.

  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.