Testszégyenítés áldozata nem csak nő lehet: a férfisztárokat is bántják a sértő kommentek

775291977
AFP/AFP or licensors - AFP
body shaming testszégyenítés sztárok
Tombol a body shaming, rengetegen érzik úgy, hogy csak azért, mert valaki ismert, joguk van őt kritizálni, sértegetni. A testszégyenítés és a sértő kommentek a férfisztárokat is utolérték, s bár van, aki igyekszik humorral kezelni, akad, akit bánt, ha a testéből csinálnak viccet.

A hétköznapi emberek is gyakran találkoznak a közösségi médiában, de a való életben is rosszindulatú kritikákkal, amelyeket egyesek úgy osztanak, mintha kötelező lenne. Valamiért egyre többen érzik úgy, hogy el kell mondaniuk a másikról a véleményüket, kritizálniuk kell az ízlését, a testalkatát, a haja színét és bármit, amivel sértegethetik embertársaikat. A sztárok többszörösen is ki vannak téve a kommentszekció kegyetlenségének, és nemcsak a nők, hanem a férfiak is. Bár azt gondolhatnánk, a férfiak keményebbek, jobban viselik a testszégyenítést, ám ez tévedés, őket is ugyanolyan érzékenyen érinti, ha egy darab húsként mustrálják és testi adottságai miatt ítélik meg és el őket. 

testszégyenítés “Power Book II: Ghost” Season 4 New York City Premiere
50 Cent is testszégyenítés áldozata volt
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Sztárok, akik férfiként küzdenek a testszégyenítés ellen

 

50 Cent

2022 februárjában Super Bowl-fellépése után a rappert a közösségi médiában érte sértő kritika. „Ezt nevezem én kötekedésnek. Csak azért ugratnak, mert tudják, hogy bármikor le tudok fogyni. Ezért nevetek velük. A zsírfelesleg miatti testszégyenítés csak akkor érvényes, ha szégyelled a kövérségedet. LOL" — írta néhány nappal később az Instagramon 50 Cent. 

Ty Pennington

World Premiere Of "Barbie" - Arrivals
Ty Pennington szeretné, ha a kommentelők megértenők, hogy ő is csak egy ember, érzésekkel
Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images

A Ty Breaker egykori műsorvezetője rendesen kiosztotta a testszégyenítő trollokat, miután azok  egy 2022. januári Instagram-videója miatt kritizálták. „Gondolatok az öregedésről... Nemrég posztoltam egy videót, amin a tengerparton táncolok, felhúzott rövidnadrággal. Egy őszinte pillanat volt, amivel a feleségemet próbáltam megnevettetni, de idegenek szedtek miatta ízekre" - kezdte posztját Pennington az Instagramon, hozzátéve, hogy tudja, hogy a sok megtekintés sok gyűlölettel is jár. A rosszindulatú hozzászólások között rengeteg volt, amelyik azt taglalta, milyen gusztustalan, undorító, milyen öreg és elhízott nagypapa. „Kitoltam a hasam, de oké... Azon gondolkodom, hogy ha még mindig fiatal és fitt lennék, vajon akkor is ugyanezeket a megjegyzéseket kapnám? A nőket alaktól és mérettől, az öregedéssel együtt elfogadjuk, ami csodálatos, csak így tovább, de talán adjuk meg ugyanezt a kegyelmet a férfiaknak is” — osztotta meg gondolatait a tévés, hozzátéve, hogy soha életében nem edzett többet, mint 57 évesen, heti 7 napon sportol, ami ebben a korban már nem vicc, sőt! 

Annyi történt, hogy eltelt 22 év a tévés debütálásom óta. Már nincs akkora bicepszem vagy dús hajam, de ami megvan, az a bölcsesség, az empátia és az élet tanulságai. 57 éves vagyok, és TÉNYLEG soha nem voltam még boldogabb! Mindezt csak azért írtam le, hogy megértsétek: ember vagyok, és vannak érzéseim.

Jonah Hill

775291977
Forrás: AFP/AFP or licensors

 

Miután 2021 februárjában póló nélkül fotózták le egy malibui strandon, Jonah Hill az Instagramon írt őszinte posztot arról, hogyan viszonyul a testéhez. „Nem hiszem, hogy a 30-as éveim közepéig valaha is levettem a pólómat a medencében, még a család és a barátok előtt sem. Valószínűleg hamarabb is megtörtént volna, ha a gyerekkori bizonytalanságomat nem súlyosbítják a testemmel kapcsolatos nyilvános gúnyolódás évei" — írta az azóta rengeteg súlyfeleslegtől megszabadult színész, és azt is hozzátette, hogy 37 évesen végre képes volt "szeretni és elfogadni" magát.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.