49 éves lett Alföldi Róbert, a Jászai Mari-díjas színész

Fotó: Polyak Attila - Origo -
színész Alföldi Róbert születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alföldi Róbert nem véletlenül lett színész, egészen kiskora óta biztosan tudta, hogy ilyen életet akar magának. A ma 49 éves művész tehetsége vitathatatlan, ezt mutatja az is, hogy már elsőre felvették annak idején a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Munkáját azóta számos állami és szakmai díjjal is elismerték már.

Soha nem volt kérdés Alföldi Róbert életében, hogy ő színész lesz. Gyermekkora óta biztosan tudta, ezt a pályát választja és mindent meg is tett azért, hogy művész lehessen. Tanulmányait zenei általános iskolában kezdte, ahol zongorázni és hegedülni is tanult, majd egy drámatagozatos gimnáziumban folytatta. Annak elvégzése után természetesen nem lehetett más út, mint a Színház- és Filmművészeti Főiskola, ahova egyből felvették.

49 éves lett Alföldi Róbert, a Jászai Mari-díjas színész Fotó: Polyak Attila - Origo

Már főiskolásként felhívta magára a figyelmet, amikor eljátszotta Raszkolnyikovot a Bűn és bűnhődésből, egy évvel később szerződtette őt az ország legnagyobb prózai társulata, a Vígszínház. Nem sokkal később a rendezésbe is belefogott, első saját adaptációjával is nagy port kavart, ami azóta sem változott. Már minden műfajban rendezett, de a művészet más ága felé is kacsingat. Hobbija a festészet, képeiből már önálló kiállítása is nyílt. A 49 éves Alföldi Róbert rengeteg szerepben kipróbálta magát a való életben is: volt a Nemzeti Színház igazgatója, vezetett tévé műsort, és az X-Faktor mentoraként is évekig tevékenykedett amellett, hogy közben nem hagyott fel a színházi munkáival sem.

Alföldi Róbert: "Nem kell mindenáron színházat vezetnem"

A Nemzeti Színház volt igazgatója 2018 végéig nem panaszkodhat, rengeteg felkérést kapott, de őszintén mesélt arról is, hogy bár még csak 49 éves, már az ötvenre gondol. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.