Vízirendőrök ébresztették Kóbor Jánost, aki a hajójában szundikált

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Kóbor János vízirendőr hajó baleset alvás vitorlás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balaton vizén ringatózó hajójában szundikált el Kóbor János a napokban. Az Omega együttes frontemberét a vízirendőrök ébresztették, kiszúrták ugyanis, hogy a hajó irányítás nélkül sodródik. 

Kóbor János, az Omega együttes frontembere vitorlása fedélzetén aludt el. Ám nem horgonyzott le, így a hajó sodródni kezdtek. A vízirendőrök észrevették, ők ébresztették a zenészt.

"Gyakran előfordul, hogy egyedül vagyok a hajón, ekkor is így volt, amikor ez történt. A feleségem és a kislányom, Lénácska épp a tengerparton nyaraltak. A Forma–1-et néztem a tévében, és gondolom, elaludhattam, nem horgonyoztam le. Amikor felébredtem, a rendőrök már ott voltak. Odajöttek, és azt mondták, arra figyeltek föl, hogy a hajó furcsán mozog, irányítatlanul sodródik. A vízi élet „veszélyes üzemnek" számít, gondolom, ezért szigorúbb ott az ellenőrzés, mint az utakon. Ezzel nagyon is egyetértek" - mesélte a Borsnak Kóbor János.

Kóbor János most először aludt el hajója fedélzetén Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A zenész évtizedek óta vitorlázik, édesapja és nagyapja tanította meg a biztonságos vízi közlekedésre. Most először fordult elő, hogy elszundikált. Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ezredese a lapnak elmondta, hogy kollégáik azonnal észlelik, hogy a parttól 500 méteren kívülre jutó járművek, eszközök (kis csónak, matrac, vízibicikli vagy nagyobb hajó) készakarva jutottak oda vagy esetleg bajban vannak. A sodródó hajókat kilométerekről észrveszik a szakemberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.