Zsurzs Kati elmondta, milyen egy színésznek, amikor halált játszik

Forrás: RTL Klub -
Novák Laci halál színész Zsurzs Kati Barátok közt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novák Laci édesanyját alakította a Barátok közt című sorozatban Zsurzs Kati. Szerepe szerint meg kellett halnia. A színésznő most elmesélte, milyen, amikor egy színésznek el kell játszania a saját halálát. 

„Féltem tőle, hogy lesz megoldva, mert a halált ábrázolni kétesélyes dolog. De ez szép volt, ahogy elaludt, nem volt teátrális kórházi jelenet. Eljutott Japánba, amiről álmodott, és ez egy kicsit megbolondította a történetet” – mesélte a Reggeli című műsorban Zsurzs Kati, aki a Barátok közt című sorozatban a Tihanyi-Tóth Csaba által megformált Novák Laci halálos beteg édesanyját alakította.

A kész jelenetet először a műsor stúdiójában látta. A beszélgetést a Bors szemlézte. Zsurzs azt is elárulta, hogy miután felvették az ominózus jelenetet, még volt egy forgatási napja. „Nem lehet mindent kronológiában felvenni, az egyik jelenet külső, a másik stúdió. Előbb meghaltam, mint meghaltam” – fogalmazott a színésznő. A megható jelenetet egyébként a Práter utcai tankertben vették fel.

Zsurzs Kati a Barátok közt című sorozatban Forrás: RTL Klub

A színésznőt arról is kérdezték, milyen érzés, amikor halált kell játszania. „Folyamatosan játszom halálokat színházban, igyekszik az ember hihetően, de a klasszikus mondás igaz, hogy ne én sírjak, hanem a néző. Inkább érdekelt, hogy hogyan kéz ki a jelenet, a hely, ahol ültünk. Sosem néztük vissza, most láttam először. Ha kapcsolatba kerülünk ilyen jenetekkel, amikor a színpadon meghal anyja, apja, férje, gyereke vagy önmaga, akkor nagyon kell vigyázni. Nem szabad annyira belemászni, hogy eszembe jusson a saját anyám, gyerekem, bárkim. Nem szabad! Belebolondulnánk az ilyen traumákba. Persze átélem a helyzetet, azt képzelem el, hogy milyen az a nő, az a figura, akit játszom. Hazavinni már nem szabad” – idézi a lap Zsurzs Katit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.