Müller Péter: "A józanság mosolytalan, és örömtelen"

boldogság Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Ahhoz, hogy az ember boldog legyen, először is hinnie kell abban, hogy életének értelme van. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.

A józanság mosolytalan, és örömtelen Forrás: Shutterstock

Az elsőben régóta hiszek. Húsz éves korom óta tudom, hogy elmúlás van, de halál, úgy, ahogy sokan vélik: nincs. Nem a semmiből jöttünk, és nem a semmibe megyünk. Ezt nem könyvekből tanultam, hanem iszonyú szerencsémre megtapasztaltam. Ha nem így történik, szüntelen félnék, a jóba görcsösen kapaszkodtam volna, a bajtól menekülnék, és minden átsuhanó szép és örömteli pillanatomat beárnyékolta volna a szorongás, hogy hány percig, óráig, napig vagy évig az enyém.
Minden tudatmódosító szernek, italnak az oka, hogy a józanság mosolytalan, és örömtelen. Hiányzik belőle a derűs élethez szükséges laza lelki tartás - a hit, hogy az egésznek értelme van.

De, hogy az én számomra mi az, azt még most is keresem. Néha már megvan.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.