Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Elveszítettem a VOLT-szüzességemet

Forrás: Csonka András -
buli zene fesztivál Csonka András Sopron VOLT 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez itt Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n.

Szia, anyu! Elvesztettem a szüzességem a VOLT-on. Vagyis szűz voltam a VOLT-on, de most már nem vagyok. Vagyis a VOLT-szüzességemnek annyi. Na jó, ha nem érthető, akkor végül is arról van szó, hogy életemben először végre eljutottam VOLT Fesztiválra, Sopronba. Egy újszülöttnek minden vicc új, ez igaz, de én régebben is terveztem, hogy körülnézek ott, csak színházilag mindig ütközött az időpont. Most összekötöttem a kellemest a hasznossal, mert egyébként is meghívásom volt két beszélgetésre, Putz Attila barátommal a fesztivál borfalujában egy borász vendég mellé hívott, délután pedig Fiala Jánossal folytattunk traccspartit.

Forrás: Csonka András

Egyik abszurdabb helyzet volt, mint a másik.

Egyrészt, mint azt te is pontosan tudod, kapcsolatom a borral enyhén szólva is sekélyes. Az egy dolog, hogy lényegében utálom az alkoholt, és minden alkalom, amikor életemben erre próbáltam rácáfolni, súlyos kudarccal végződött, de a bort egyébként sem innám, esküdt ellensége lévén a refluxnak. Putz Attila ezt pontosan tudta, mégis meggyőzött, hogy jó lesz ez. Egyébként tényleg az volt.

Forrás: Csonka András

Megismertem a kiváló borászt, Magyar Dezsőt, aki saját boraiból hozott kóstolót a közönségnek, és közben sok érdekes infót kaptunk a szakmájáról. Rám külön gondolt kedvesen, mert a felesége valahol olvasta rólam, hogy ha már bor, akkor csak az édeset gurítom le a torkomon, így a kedvéért én is kóstolgattam. Talán kicsit többet is, mint kellett volna, lehet, ezért éreztem úgy egy fiatalemberrel beszélgetve, hogy duplán látok?! Délután Fiala János vendége voltam, akivel az évek alatt az udvarias köszöngetésen kívül semmilyen kapcsolatom nem volt, így én is érdeklődve ültem az interjúalany székébe, de beszélgetésünk inkább hasonlított két nagyothalló vásári kikiáltó kétségbeesett üzengetésére, mint egy értelmes diskurzusra. Ugyanis a mellettünk levő placcon épp ezzel egy időben kezdődött egy koncert, így nem hogy János, de a saját szavamból se nagyon értettem semmit. Azért nem adtuk fel, és az ott megjelentek sem.

Belegyömöszöltem ebbe a kezdeti fél napba egy kézműves hamburgert a refluxomnak ajánlva, plusz egy kis mustot is, amit gyerekként ittam utoljára, amikor az Attila úti Mátra borozóból hoztunk haza, hogy kipróbáljam. Kis szieszta a szállodában, és este vissza a frontvonalba.

Kicsit aggódtam, hogy majd székkel kínálnak, mint nyugdíjas rockert, de meglepetten tapasztaltam, hogy néha még tininek is érezhettem magam: jó néhány nálam korosabb fesztiválozó is van, hála az égnek. Kezd felébredni a magyar középkorú korosztály, és próbálja kicsit élvezni az életet. Vagy annak fesztiválnapjait. Sodródtam a koncertek között, kezemben egy vaníliafagyival töltött kürtőskaláccsal. Végre kiélhettem szelfimániámat, igaz, most nem én kattintgattam, hanem azok a fiatalok, akik nehezen hittek a szemüknek, hogy ott pattogtatom a ritmust a nyakukon.

Wellhello-koncert a VOLT Fesztiválon Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Quimby, Bye Alex, Szabó Balázs bandája, Mrs. Columbo, Müller Péter Sziámi, Wellhello. Ez mind befért az estémbe, volt, amikor fél dal után továbbálltam, volt, hogy órákra leragadtam. Magával ragadó a hangulat, felszabadult a kedély, a zene mindenkit elragad, pedig néha áthallatszik egy egészen más stílusú dallam a szomszéd színpadról, de ez sem zavar senkit. Remekül van megszervezve az egész, gördülékenyen követik egymást a programok, úgyhogy sajnálom az elvesztegetett éveimet. Jövőre is megyek. Na jó, azért nem sátorral , bár ki tudja...?

Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Lázban ég az országhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160624-csonka-andras-a-futball-europa-bajnoksagrol-irta-eheti-blogjat.htmlOrigoCsonka András: Anyu, ugye, hallasz? Közös titkos múltunk van Csepregi Évávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160617-csonka-andras-anyu-ugye-hallasz-kozos-titkos-multunk-van-csepregi-evaval.htmlEz itt Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n. Csonka AndrásOrigoCsonka András: Anyu, ugye hallasz? Az átverés nagymestere vagyokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160610-csonka-andras-blogjaban-ezdesrol-tornaorakrol-mesel.htmlEz Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n. Csonka András--Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Kövezzenek meg, nem érdekel, akkor is kimondomhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160603-csonka-andras-blogjaban-shrek-musical-bemutatorol-ir.htmlEz Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n. Csonka András--Csonka András: Anyu, ugye hallasz? A suttyó, kibírhatatlan természetű zsenik nem érdekelnekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160415-csonka-andras-blogjaban-olah-gergo-baratsagarol-es-a-shrek-musicalrol-mesel.htmlEz Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n. Csonka András--Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Nem hiszem, hogy normális vagyok!http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20160318-csonka-andras-blogjaban-a-lakogyulesrol-es-vendegeirol-mesel.htmlEz Csonka András hetente jelentkező blogja a Life.hu-n. Csonka András--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.