Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Nem hiszem, hogy normális vagyok!

blog Csonka András lakógyűlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András hetente jelentkező blogja a Life.hu-n.

Szia, anyu! Emlékszel arra a kupléra, ami végigkísérte Kibédi Ervin egész karrierjét, legalább úgy rátapadva, mint rám a Ding-dong? A címe: Nem hiszem, hogy normális vagyok! Na, Anyukám, ezt most nekem kéne előadni, de úgy igaziból!

A lakógyűlés Forrás: Csonka András

Ugyanis megint lakógyűlés volt a lakásomban. Jó, mondjuk ez nem annyira meglepő, mert évek óta évente kétszer-háromszor a rendes évi közgyűlések helyszíne a lakásom, de ez csupán azért alakult így, mert egy társasháznak ugyebár nincs közösségi tere, és a francnak van kedve a hideg lépcsőházban ácsorogni órákat. Inkább jöjjenek csak be hozzám. Igaz, a kényelmes kanapékon ücsörögve nyilván minden tovább tart, de üsse kő! Természetesen a megszokott koreográfiához tartozik, hogy készülök az eseményre. Konkrétan sütemények és üdítők várják kis „bulink” résztvevőit. Na persze, nem én sütögetek, de a legjobb helyekről hozok ínycsiklandozó desszerteket, amivel legalább kiélem vendéglátásra tulajdonképpen alkalmatlan vágyaimat.

Sütemények a lakóknak Forrás: Csonka András

Minden necces kérdést könnyebb megoldani egy madártejtorta vagy rácsos linzer társaságában.

Most még megfejeltük a tétet azzal is, hogy a lakókon kívül negyedórás váltásban érkeztek castingra az új közösképviselő-jelöltek, és az este végén titkos szavazással megválasztottuk az új tisztségviselőt. Szerintem minden házban van legalább egy olyan lakó, akiről nem hiszem el, hogy egyébként egy tündi-bündi cukorfalat lehet otthon, mert olyan megnyilvánulásai vannak, ami számomra már sci-fi. A mi kis közösségünkben is van ilyen persze, bár mostanában elhanyagolja a közgyűléseket, azt hiszi, hogy így megúszhatja a rá háruló költségeket a ház várható és végre megvalósulni látszó teljes felújításánál, de nagyon téved a drágám. Apropó, közösség!

A gyűlés végére nem maradt más, csak pár morzsa Forrás: Csonka András

Tökéletes lenyomata egy ilyen csapat a társadalom egészének, a különböző világnézeteknek, hozzáállásoknak, lényegében egy pszichológiai tanulmány. Nem mindig élvezem, de azért tanulságos.

Miután a vendégjárás nálam nagyjából a fehérholló-kategória, a spájzban tárolt műanyag székek is csak ilyenkor vannak bevetve. Szerencsére a sütik sikert arattak, a választás eredményes volt, sőt a parlamenttől eltérően mi kitárgyaltuk azt is, ki ki mellett voksolt. Fél tízkor már végeztünk is. Mosogatás, székek vissza a spájzba, azt leshetik, mire újra előkapom őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.