Lázár Chef receptjei oldalas sztárszakács narancslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A frissen facsart narancslét ezúttal nem ivásra használjuk, hanem páclevet készítünk belőle. Fenséges ízt kölcsönöz az oldalasnak!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg hosszában, csont mellett feldarabolt sertésoldalas
12 darab narancs leve
6 darab narancs, karikára vágva
2 dl víz
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál rózsabors+1 mokkáskanál rózsabors
2 teáskanál só

Elkészítési idő: 45 perc + 24 óra érlelési idő

Elkészítés:

A darabolt oldalascsíkokat bedörzsöljük rózsaborssal és zúzott fokhagymával. A húst egy teljes napig 12 darab narancs kifacsart levében érleljük. Az érlelési idő leteltével a húst lecsöpögtetjük, és egy vékony peremű tepsibe helyezzük, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és felöntjük 2 dl vízzel. Lefóliázzuk, és 160 fokos sütőben még 45 percig sütjük. Ezután a húst lecsöpögtetjük, és sóval bedörzsöljük. A megmaradt páclevet egy lábasba tesszük, 10 percig forraljuk, hozzáadjuk a megpucolt, ujjnyi vastag karikákra vágott narancsokat, összekeverjük az olívaolajjal és az 1 mokkáskanál rózsaborssal, majd lehűtjük. A húsokat felhevített grillrácsra helyezzük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük (kb. 20 perc alatt) úgy, hogy a narancsos páclével folyamatosan kenegetjük. A narancsos páclét a frissen grillezett oldalasok mellett tálaljuk.

Extra tipp:

A megmaradt beforralt, lehűtött páclébe mosott-tépett salátaleveleket is tehetünk, amelyet a hús mellett tálalhatunk.
Kímélő, frissítő falatok vasárnapra: fehérpecsenye joghurtos öntettelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140613-lazar-chef-a-feherpecsenye-joghurtos-ontettel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Ez lesz a focivébé slágere a sörhöz: csípős, fűszeres kolbászkákhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140613-lazar-chef-a-csipos-fuszeres-kolbaszkak-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Ide nekem most azonnal! - Grillezett barack marcipángolyóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140606-lazar-chef-a-grillezett-barack-marcipangolyoval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.