Müller Péter: "Ha jól élsz, mindig úton vagy"

2015.06.15. 19:40

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 183. rész.

Minden rózsa meg akar szépülni. Amíg nem elég szép, úgy érzi, még nem igazi rózsa.

Ez az útravaló a fiataloké. Figyelj! Nem csak a múltad és az emlékeid tolnak előre – a jövőd is húz! Hogy mi voltál, éppolyan fontos és hatalmas erő, mint az, hogy mi leszel! Az embert, akármilyen nehéz is volt a múltja, és bármilyen küzdelmes és látszólag sötét és kilátástalan a jelene, mégis csalja és hívja és húzza a jövője. Valamiféle hívást mindenki érez magában. Innen a magyar „hivatás” szó. Hívják valahonnan, valahová. Jó helyre. És megy, megy, megy abba az irányba, ahonnan a hívást belül hallja, oda, ahol nem járt még, csak képzeletében: mert már bimbó korában is sejti, érzi, tudja, milyen lesz, ha kibomlik, és szép lesz.

Ezt a hívószót hívják más szóval Hitnek.

Forrás: Thinkstock

Beethoven dúsgazdag bátyja a neve alá mindig azt írta: „földbirtokos”. Beethoven meg azt: „jövőbirtokos”. A hívő ember ilyen jövőbirtokos, akárhány esztendős. Számára nincs hervadás és halál. Mert az, aki a bimbót teremtette benne, majd később a kibomló és hervadó rózsát, nem hal meg soha. Ha jól élsz, mindig úton vagy. És az a hang a legszebb és legfontosabb benned, aki hív. „Gyere!”... Feleld rá: „Jövök!”

Kapcsolódó cikkek
Müller Péter: "Hatalmas önbecsapás"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 168. rész.

Müller Péterjövőfiatalüzenetmúlt